HomeΕΛΛΑΔΑ«Είναι προτεραιότητα για το δημόσιο η πρόσληψη χορωδών στην ΕΡΤ;»

«Είναι προτεραιότητα για το δημόσιο η πρόσληψη χορωδών στην ΕΡΤ;»

Παρέμβαση Αυγενάκη στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση στη βουλή για το ζήτημα της πρόσληψης 50 χορωδών στην ΕΡΤ έκανε ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης αφήνοντας αιχμές για την αξιολόγηση των αναγκών του δημοσίου τομέα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ερώτηση ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» προτίθεται να προχωρήσει, στο επόμενο διάστημα, σε διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Προς το σκοπό αυτό, έχει συνταχθεί σχετική λίστα με τις ανάγκες σε προσωπικό, στην οποία ξεχωρίζει το αίτημα για πρόσληψη 50 (!!!) χορωδών για τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, την ίδια στιγμή που η τηλεθέαση της ΕΡΤ βρίσκεται στο ναδίρ. Χωρίς να θίγουμε την αντικειμενικότητα και την ποιότητα της πληροφόρησης της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Επισημαίνουμε ότι, στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για το 2016, σχεδόν το σύνολο των εσόδων (177 εκατ. ευρώ) προβλεπόταν ότι θα προέλθει από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται και επιβαρύνει επιπλέον τους Έλληνες φορολογούμενους με αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές και επιλογές, όπως αυτές που αφορούν την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, και περιβάλλονται τον μανδύα της δήθεν «σωτηρίας» του φορέα αυτού και των εργαζομένων του. Την ίδια στιγμή μάλιστα, σήμερα, ανακοινώνονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ… (!), αλλά -όπως ισχυρίζονται- οι αυξήσεις αυτές είναι «προσωρινές». Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Θεωρεί η Κυβέρνηση προτεραιότητα για τις ανάγκες του Δημοσίου την πρόσληψη 50 χορωδών στην ΕΡΤ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση