HomeΚΡΗΤΗ«Ασύστολη κλοπή χαλκού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς»

«Ασύστολη κλοπή χαλκού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα επανωτά κρούσματα κλοπής καλωδίων χαλκού στη Μεσαρά, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη, Αναπληρωτή Υπουργού κ. Νικολάου Τόσκα  και Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Επανωτά περιστατικά κλοπών καλωδίων χαλκού παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στις περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδος και  Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, εκλάπη ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ που δίνει ρεύμα στην κεντρική γεώτρηση μιας ολόκληρης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων δημιουργώντας σοβαρότατο πρόβλημα στην υδροδότηση της περιοχής, ενώ σημειώθηκαν και άλλα 4 παρόμοια περιστατικά, ένα εκ των οποίων στο δημοτικό διαμέρισμα Βόννης, όπου, κόβοντας ένα καλώδιο 700 μέτρων, αφαιρέθηκε ο μετασχηματιστής και έμεινε χωρίς νερό ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής.

Αυτό έχει συμβεί ξανά πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, όπου αφαιρέθηκαν περίπου 300 κιλά χαλκού, με «θύματα» τους κατοίκους των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Νίκου Καζαντζάκη, όπως το Αστρίτσι, τα Πεζά, οι Αγιές Παρασκές κ..α που έμειναν χωρίς νερό.».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σκοπεύετε να ζητήσετε καλύτερο αστυνομικό έλεγχο της ανωτέρω περιοχής προκειμένου να προστατευθούν οι κάτοικοι, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και το δημόσιο συμφέρον εν γένει;

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την αντιμετώπιση της παράνομης λειτουργίας των χυτηρίων που διακινούν μαύρο χρήμα, ενισχύουν το παρεμπόριο και δεν πληρούν κανένα περιβαλλοντικό όρο ή προϋπόθεση υγιεινής και ασφάλειας;».
Διαφήμιση
Διαφήμιση