HomeHL-9Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη πατέρας και γιος για το θερμοκήπιο-χασισοφυτεία

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη πατέρας και γιος για το θερμοκήπιο-χασισοφυτεία

Στις 12 Ιουνίου η δίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν ο 52χρονος αγρότης από την Ιεράπετρα και ο 22χρονος γιος του για την υπόθεση της τεράστιας χασισοφυτείας με περισσότερα από 900 δενδρύλλια που βρέθηκαν το Μάιο του 2016 μέσα σε θερμοκήπιο σε παραθαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας.

Η δίκη, που ήταν να ξεκινήσει χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, πήρε αναβολή για τις 12 Ιουνίου λόγω κωλύματος του συνηγόρου της υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ο 52χρονος στην ανακρίτρια Λασιθίου είπε ότι τα δενδρύλλια χασίς τα καλλιεργούσε για θεραπευτικές ιδιότητες ενώ ο γιος του δεν είχε καμία ανάμειξη.

Τόσο η ανακρίτρια όσο και ο εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του πατέρα γι’ αυτό και – με ομόφωνη απόφαση – κρίθηκε προφυλακιστέος.

Αντίθετα, ο 22χρονος γιος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα).

Το χρονικό

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από συνεχιζόμενη έρευνα της αστυνομίας η οποία είχε πληροφορίες για την δράση τόσο του πατέρα όσο και του γιου.

Οι άνδρες της αστυνομίας έθεσαν τους δύο άνδρες σε παρακολούθηση και στις 10 Μαΐου 2016 στήθηκε μεγάλη επιχείρηση.

Οι αρχές έκαναν έλεγχο στο θερμοκήπιο που διατηρεί ο 52χρονος στην Ιεράπετρα και εκεί βρέθηκαν 906 δενδρύλλια χασίς ύψους έως και 1,60 μ. τα οποία και ξεριζώθηκαν.

Μέσα στον χώρο του θερμοκηπίου βρισκόταν ο 52χρονος ο οποίος και συνελήφθη ενώ ο γιος του ήταν σε μία αγροικία που υπήρχε δίπλα στο θερμοκήπιο με τις αρχές να του περνάνε τις χειροπέδες.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην αγροικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, ζυγαριά ακριβείας και διάφορα εργαλεία τα οποία οι δύο άνδρες χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση