HomeHL-9Περισσότερες από 1.000 κενές θέσεις στα νοσοκομεία της Κρήτης…που υπολειτουργούν

Περισσότερες από 1.000 κενές θέσεις στα νοσοκομεία της Κρήτης…που υπολειτουργούν

Σύμφωνα με έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για τους νοσηλευτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα τελευταία επτά χρόνια έχουν αποδεκατιστεί τα δημόσια νοσοκομεία από νοσηλευτικό προσωπικό: έχουν αποχωρήσει συνολικά 25.000 εργαζόμενοι και έχουν προσληφθεί μόνο 700.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 1.500 νοσηλευτές είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, γραφεία Βουλευτών ή στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Τη σοβαρή αυτή καταγγελία κάνει, όπως αναφέρει το protothema.gr, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή τη θλιβερή αλλά και επικίνδυνη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο ΕΣΥ εικόνα του αποδεκατισμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

«Δυστυχώς δεν τηρήθηκαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για κάθε πέντε αποχωρήσεις μονίμων υπαλλήλων των νοσοκομείων να γίνεται μια πρόσληψη. Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το προσωπικό των νοσοκομείων μειώθηκε κατά 7.500 μόνιμους υπαλλήλους.

Προσλήφθηκαν μόνο 700 μόνιμοι, 2.000 υπάλληλοι με κοινοτικά προγράμματα stage και 500 υπάλληλοι επικουρικό προσωπικό. Εξ’ αυτών υπάλληλοι Νοσηλευτικής Υπηρεσίας είναι 1.200», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Επίσης, άλλοι 7.000 υπάλληλοι Νοσηλευτικής Υπηρεσίας έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν όποτε θέλουν. «Εάν συνταξιοδοτηθούν, τα Νοσοκομεία βάζουν λουκέτο», λέει ο κ. Γιαννάκος.

Ο «χάρτης» του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ

Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ ειναι ενδεικτικά για την νοσηλευτική «γύμνια» των δημοσίων νοσοκομείων.

Σε 44.819 οργανικές θέσεις των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων υπηρετούν 29.004, δηλαδη το 35% είναι οι κενές οργανικές θέσεις.

Στην 1η ΥΠΕ Αττικής υπάρχουν 12.255 οργανικές θέσεις νοσηλευτών και υπηρετούν 8.245. Στη 2η ΥΠΕ Πειραιά και νήσων είναι 7.379 οι οργανικές θέσεις και 4.544 οι εργαζόμενοι. Στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας η αναλογία είναι ακόμη πιο απογοητευτική: υπηρετούν 2.287 και οι θέσεις ειναι 4.251.

Στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας -Θράκης απο τις 6.017 θέσεις ειναι καλυμμένες οι 4.235. Στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας εργάζονται σχεδόν οι μισοί απο τους προβλεπόμενους νοσηλευτές: ειναι 4.029 οι οργανικές θέσεις και 2.621 οι εργαζόμενοι.

Στην 6η ΥΠΕ υπηρετούν 5.086 και οι οργανικές θέσεις ειναι 7.634.

Τέλος, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης υπηρετούν 1.986 νοσηλευτές και παραμένουν κενές 1.214 θέσεις. Το σύνολο των υπηρετούντων είναι: ΠΕ 819 – ΤΕ 15366 – ΔΕ 9756 – ΥΕ 3063.

Από αυτούς μόλις οι 819 είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 15.366 είναι απόφοιτοι ΤΕΙ Νοσηλευτικής, οι 9.756 είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι 3.063 υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Υπηρετούν επίσης 1.200 υπάλληλοι Επικουρικοί και Προγράμματα STAGE.

«Γηρασμένο» το νοσηλευτικό προσωπικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, ο μέσος όρος υπηρεσίας του Νοσηλευτικού Προσωπικού είναι 25 έτη, και συνήθως βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα υγείας.

Το 15% (4.500) των υπαλλήλων Νοσηλευτικής Υπηρεσίας διαθέτει πιστοποιητικά Υγειονομικών Επιτροπών με προβλήματα υγείας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν, με μεγάλο κίνδυνο για επιβάρυνσης της υγείας τους, αλλά και αυξημένης πιθανότητας λάθους λόγω της κατάστασης της υγείας τους. «Οι Νοσηλευτές λόγω των μηδενικών προσλήψεων την τελευταία 7ετία αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας διαπιστωμένα από υγειονομικές επιτροπές.

Δεν υπάρχει όμως δυνατότητα στις Διευθύνσεις Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να απαλλάξουν το εν λόγω Νοσηλευτικό Προσωπικό από βαριές Νοσηλευτικές εργασίες ή βαριές βοηθητικές εργασίες το ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό. Ούτε λόγος φυσικά για δυνατότητα απαλλαγής από τα κυκλικά ωράρια (απόγευμα – νύκτα)», λέει ο κ. Γιαννάκος.

Νοσηλευτές σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως οι νόμοι στα ωράρια του προσωπικού έχουν γίνει κουρελόχαρτο και πως δεν τηρείται σε κανένα νοσοκομείο η εργατική νομοθεσία, ο υπαλληλικός κώδικας, οι κοινοτικές οδηγίες που κυρώθηκαν με ΠΔ στα ωράρια εργασίας που ορίζουν δύο ρεπό την εβδομάδα, μία νύκτα την εβδομάδα, 12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, χορήγηση κανονικής άδειας 25-30 ημερών κατ’ έτος και χορήγηση των αργιών μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Αντιθέτως, οφείλονται δεκάδες ρεπό και κανονικές άδειες από το έτος 2013. Λόγω της εντατικοποίησης και της εργασιακής εξουθένωσης υπάρχουν πιθανότητες σφάλματος κατά την Νοσηλευτική φροντίδα, καθότι η κάθε βάρδια καλύπτεται με 1 Νοσηλευτή σε κλινικές των 40 Ασθενών.

Δια σωληνωμένοι Ασθενείς βρίσκονται σε θαλάμους Νοσηλείας ή ράντζα και ο ένας Νοσηλευτής βάρδιας μαζί με την νοσηλευτική φροντίδα των Νοσηλευόμενων, παρακολουθεί στενά τους εν λόγω Ασθενείς» λεει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση