HomeΕΛΛΑΔΑΛυκούδης: Η συμφωνία ανήκει στην κυβέρνηση, ας την ψηφίσει μόνη της

Λυκούδης: Η συμφωνία ανήκει στην κυβέρνηση, ας την ψηφίσει μόνη της

Η κυβέρνηση διαθέτει μια μικρή μεν πλην επαρκή πλειοψηφία με την οποία θα ψηφίσει τα μέτρα της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη των νέων επώδυνων μέτρων της συμφωνίας με τους δανειστές ο Σπύρος Λυκούδης ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο όταν κατατεθεί στη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και βουλευτής του Ποταμιού κατηγορεί την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του λογαριασμού των δημοσιονομικών μέτρων ενώ υποστηρίζει πως «τα λεγόμενα αντίμετρα, είναι στο επίπεδο του «θα», στο επίπεδο της αναμονής, ενώ το δεδομένο και σίγουρο είναι ότι έρχεται σκληρή εφαρμογή των δύσκολων μέτρων. Το άλλο είναι αναμονή για κυβερνητικά αντίμετρα, αλλά και πάλι στη σφαίρα του αοράτου».

«Αν φέρει μια συμφωνία σε πακέτο είναι φανερό ότι εμείς δεν θα την ψηφίσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Όχι γιατί δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην συμφωνία επομένως και στην αξιολόγηση, αλλά τα εξαιρετικά δυσάρεστα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συμφωνία, τα διαπραγματεύτηκε και τα δέχθηκε μόνη της η ίδια η κυβέρνηση. Και από ότι εκτιμάμε όλοι, η κυβέρνηση διαθέτει μια μικρή μεν πλην επαρκή πλειοψηφία με την οποία θα ψηφίσει τα μέτρα της. Δεν υπάρχει λόγος να ψηφίσουμε το περιεχόμενο μιας συμφωνίας για το οποίο ποτέ κανένας δεν συνεννοήθηκε μαζί μας».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση