HomeΚΟΣΜΟΣΡωσία: Στο 72% η δημοφιλία του Πούτιν, αν και έχασε οκτώ μονάδες σε μια δεκαετία

Ρωσία: Στο 72% η δημοφιλία του Πούτιν, αν και έχασε οκτώ μονάδες σε μια δεκαετία

Σύμφωνα με δημοσκόπηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να παραμένει υψηλή, παρότι έπεσε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία δέκα χρόνια.

Την ίδια ώρα, οι αντιλήψεις των Ρώσων πολιτών για τα επιτεύγματα του προέδρου τους έχουν αλλάξει σε σημαντικό βαθμό στο διάστημα αυτό, όπως έδειξε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε το γνωστό ερευνητικό κέντρο Levada Centr.

Έτσι, αν πριν από δέκα χρόνια οι Ρώσοι εξήραν την συμβολή του Πούτιν στην οικονομική πρόοδο της χώρας, σήμερα εντάσσουν στις επιτυχίες του την ενίσχυση της στρατιωτικής θωράκισης της χώρας και την ενδυνάμωση της θέσης της Ρωσίας στην διεθνή σκηνή.

Γενικά, το 72% των Ρώσων εμφανίζεται να επικροτεί το έργο του Πούτιν, εν αντιθέσει με το 80%, που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα, το 32% εκφράζει την συμπάθεια του προς τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ το 10% τον θαυμασμό του. Το 17% τον αντιμετωπίζει ουδέτερα ή αδιάφορα, ενώ το 27% «δεν μπορεί να πει τίποτα το κακό» για τον Ρώσο πρόεδρο. Μόνο το 4% των Ρώσων τον αντιμετωπίζει αρνητικά, επιπλέον 4% «δεν μπορεί να πει τίποτα καλό» για τον πρόεδρο, ενώ ένα 6% τον αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις.

Κύρια επιτεύγματα του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι Ρώσοι θεωρούν τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων και την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας (17%), αλλά και την ενίσχυση της παρουσίας της Ρωσίας στην διεθνή πολιτική σκηνή (14%).

Ωστόσο, οι Ρώσοι θεωρούν, σε ποσοστό 32%, ότι, παρόλο που το έργο του ήταν επιτυχημένο στους εν λόγω τομείς, δεν είχε την ίδια επιτυχία σε άλλους τομείς, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, της δωροληψίας, της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, των μισθών και των συντάξεων, ενώ το 21% πιστεύει ότι δεν έκανε αρκετά για να «χαλιναγωγήσει» τους ολιγάρχες και να περιορίσει την επιρροή τους…

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση