HomeHL-9Σήμα κινδύνου “εκπέμπουν” οι έμποροι της Κρήτης…λόγω κινέζικων

Σήμα κινδύνου “εκπέμπουν” οι έμποροι της Κρήτης…λόγω κινέζικων

Στο Ηράκλειο το φαινόμενο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμα κινδύνου “εκπέμπουν” οι έμποροι της Κρήτης για την φθίνουσα πορεία που ακολουθεί ο κλάδος τους, με αφορμή την εξάπλωση των κινέζικων καταστημάτων σε ολόκληρο το νησί.

Σε επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ο εμπορικός κόσμος του νησιού κάνει λόγο για έναν “αόρατο εχθρό”, ο οποίος εκτοπίζει με μεθοδικό τρόπο όλους στο πέρασμα του.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία επισημαίνει:

Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης.

Δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας.

ΣΔΟΕ Κρήτης.

Αστυνομικές Διευθύνεις Κρήτης.

ΣΕΠΕ – Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κρήτης.

Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου.

Τελωνείο Ηρακλείου.

Αξιότιμοι Κύριοι, Η μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα στη Κρήτη, βιώνει μια ιδιότυπη κατοχή και σταδιακούς εκτοπισμούς από ένα μεγάλο εχθρό που με μεθοδικό και στοχευμένο τρόπο, χωρίς κανείς να γνωρίζει ούτε τις συνθήκες, ούτε τα όπλα, ούτε τις δυνατότητες, ούτε την μεθοδολογία, σαν να είναι “ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ”.

Αυτός ο μεγάλος αντίπαλος, είναι τα κινέζικα καταστήματα, που σαν μανιτάρια φυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Κρήτης και ιδιαίτερα στην πόλη του Ηρακλείου όπου το φαινόμενο έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ενημερωτικά σας αναφέρομε δύο μόνο στοιχεία που καταδεικνύουν αυτή την πραγματικότητα: α) Σ’ ένα μόνο δρόμο και συγκεκριμένα στην Λ.62 Μαρτύρων δραστηριοποιούνται 16 κινέζικα μαγαζιά από 500 έως και 3000 τ.μ. και β) όποιο κατάστημα στο Ηράκλειο εγκαταλείπεται από ντόπια επιχείρηση, εξαιτίας της μεγάλης κρίσης που μαστίζει την αγορά τα τελευταία χρόνια, αμέσως ενοικιάζεται από ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

Και όλα αυτά χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, τι συμφωνίες υπάρχουν, ποιοί είναι πίσω από όλο αυτό, χωρίς καμμία πληροφόρηση για οτιδήποτε. Το σοβαρό αυτό θέμα χρόνια τώρα απασχολεί όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του κλάδου μας, με σειρά εγγράφων & διαμαρτυριών τόσο από εμάς όσο και από την ΕΣΕΕ, προς όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις αλλά δυστυχώς όλοι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί, κάνουν τους “ΚΙΝΕΖΟΥΣ”.

Έτσι απλώνεται ένα πέπλο προστασίας από κάθε φορέα κυβερνητικό και κατασταλτικό, όπου όλοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι όπως δηλώνουν, αδρανούν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. Παρακολουθούμε την άλωση της Ελληνικής Αγοράς και δεν ξέρουμε που να απευθυνθούμε και με ποιό τρόπο, παρά μόνο αντιλαμβανόμαστε έναν “αόρατο εχθρό”. Και είναι αλήθεια, ότι είναι μια δύσκολη εκτροπή.

Τα περισσότερα δε καταστήματα είναι υποκαταστήματα άλλων, με έδρα στην Αθήνα και πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αυτών, είναι μία Ελληνίδα 31 χρόνων από την Αγία Βαρβάρα.

Επίσης μετά από έρευνα που έχομε κάνει στην πόλη του Ηρακλείου, υπεύθυνος των καταστημάτων, είναι ένας κινέζος που εδρεύει σε μεγάλο κατάστημα χονδρικής στην 62 Μαρτύρων που μαζί με άλλα δύο στην Λ. Κνωσσού και Εθνικής Αντιστάσεως διακινούν όλη την χονδρική.

Φορτηγά μεγάλα έρχονται από Πειραιά και μετά τις 3.00 μμ που κλείνουν οι υπηρεσίες, τα εκφορτώνουν σε μαύρες και κόκκινες σακούλες, χωρίς να ξέρει κανείς τι έχουν μέσα. Σε πιέσεις μας στην τελωνειακή αστυνομία, δύο έλεγχοι, που έγιναν όλοι και όλοι, αρχές του 2016, βρέθηκαν άλλα πράγματα από αυτά που ανέφεραν τα χαρτιά των κοντέινερς που είχαν εκτελωνιστεί στον Πειραιά, για να μην πληρώνουν υψηλούς δασμούς.

Άλλα φέρνουν δεξιά παπούτσια και άλλα αριστερά σαν δείγματα για να μην πληρώνουν δασμούς και πολλές ακόμα παράνομες ενέργειες. Στα μαγαζιά χονδρικής, ειδικά τα βράδια, βλέπουμε φορτηγάκια να φορτώνουν διάφορα είδη χωρίς κανένα παραστατικό και το πρωί να πουλούνται στις λαικές αγορές.

Οι εργασιακές σχέσεις είναι τελείως άδηλες, χωρίς να ξέρει ποιος είναι ποιος, τι σχέση έχει με το κάθε μαγαζί, χωρίς νομιμότητα σ΄ ασφαλιστικούς οργανισμούς, αν υπάρχουν αδήλωτοι υπάλληλοι και με ποια ιδιότητα.

Γενικά μια κατάσταση απαράδεκτη. Επικρατεί η πλήρης ανομία σ΄όλα. Αποδείξεις δεν κόβονται και δεν γνωρίζει κανείς τι γίνεται στο όλο κύκλωμα. Καλούμε την αστυνομία, για παραβάσεις ωραρίων και μέχρι να πάει η αστυνομία, έχουν κλείσει και δηλώνουν ότι εκεί είναι και η κατοικία τους, η κουζίνα τους, τα πάντα.

Επικρατεί μια αφανής, αχαρτογράφητη κατάσταση σε πλήρη ανομία, που αλώνει όμως καθημερινά την οικονομία μας, επιβαρύνει με αθέμιτους όρους την πραγματική οικονομία και μέσα σ΄αυτή την μεγάλη κρίση, χωρίς κανένα στοιχείο σταθεροποίησης, με όλα τα μεγέθη μακροοικονομίας και μικροοικονομίας σε καθοδική πορεία, ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.

Το νόμιμο στεγασμένο λιανικό εμπόριο, το κύτταρο των αγορών και της οικονομίας, με αγωνία, με απόγνωση, σε συνθήκες απελπισίας καταγγέλουμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς κυβερνητικούς και διοικητικούς, την Περιφέρεια & τους Δήμους, σαν τους υπεύθυνους πολιτικούς οργανισμούς του νησιού και ζητούμε από όλους και από τον κατασταλτικό μηχανισμό, να ενεργοποιηθούν, να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουν αυτή την τεράστια μάστιγα της Ελληνικής οικονομίας, που σταδιακά, την αλώνει.

Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση