HomeHL-9Παντρεμένος με Χανιώτισσα ο Ιταλός δημοσιογράφος που κρατείτο στην Τουρκία

Παντρεμένος με Χανιώτισσα ο Ιταλός δημοσιογράφος που κρατείτο στην Τουρκία

Ανακούφιση στην οικογένεια μετά την απελευθέρωση του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακούφιση στην οικογένεια του Ιταλού δημοσιογράφου Gabriele Del Grande που κρατούνταν για δύο εβδομάδες στην Τουρκία και αναμένεται να απελευθερωθεί το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, η σύζυγος του δημοσιογράφου είναι χανιώτικης καταγωγής και η μητέρας της ζει σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η οικογένεια του ζούσε μέσα στην αγωνία καθώς ο Ιταλός δημοσιογράφος που εργάζεται ως “ελεύθερος” (freelancer), συνεργάζεται με μεγάλα δημοσιογραφικά δίκτυα και έχει γράψει τρία βιβλία συνελήφθη στις 9 Απριλίου από τις τουρκικές αρχές κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο δημοσιογράφος ηλικίας 34 ετών διερευνούσε τις συνθήκες σύστασης και δημιουργίας του Ισλαμικού κράτους και τις σχέσεις του με τις επίσημες τουρκικές αρχές. Χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία ο Ιταλός δημοσιογράφος κρατήθηκε για δύο εβδομάδες και ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες απεργία πείνας προκειμένου να μπορέσει να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο καθώς οι αρχές του αρνούνταν κάθε νομική στήριξη!

Μετά από παρέμβαση των Ιταλικών αρχών, καθυστερημένη σύμφωνα με ακτιβιστικές οργανώσεις που από την πρώτη στιγμή είχαν καταγγείλει τη σύλληψη του Del Grande, ο δημοσιογράφος αναμένεται να απελαθεί και να φτάσει το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Μπολόνια στην Ιταλία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση