HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να μην επιτραπεί η αυθαιρεσία του μητροπολίτη Άνθιμου στη Ροτόντα

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να μην επιτραπεί η αυθαιρεσία του μητροπολίτη Άνθιμου στη Ροτόντα

Ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Παραβίαση της νομιμότητας» και «πραξικοπηματική» ενέργεια χαρακτηρίζουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση του μητροπολίτη Άνθιμου, που μετέφερε χθες στη Ροτόντα το παλαιό «εγκαίνιον» του ιερού ναού, το οποίο και τοποθέτησε μονίμως στην Αγία Τράπεζα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στη μετατροπή της Ροτόντας σε ναό και ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μια ακόμη ενέργεια του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου με σκοπό τη μετατροπή της Ροτόντας σε ναό, αποτελεί η χθεσινή του ενέργεια να μεταφέρει το παλαιό «εγκαίνιον» του ιερού Ναού στο μνημείο και να το τοποθετήσει μονίμως στην Αγία Τράπεζα.

Με αυτήν την πραξικοπηματική πράξη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένο, ώστε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να μετατραπεί σε τόπο λατρείας», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού ώστε να αποτραπεί η αυθαίρετη και επιθετική αυτή ενέργεια του εκκλησιαστικού κατεστημένου της πόλης εναντίον του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

Ζητάμε την αυστηρή εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου αλλά και των υπουργικών αποφάσεων με βάση τις οποίες επιτρέπονται στη Ροτόντα μόνο 12 λειτουργίες ετησίως και απαγορεύουν την οποιαδήποτε μόνιμη εγκατάσταση λατρευτικού εξοπλισμού. Η παραβίαση της νομιμότητας από το Μητροπολίτη Άνθιμο δεν πρέπει να γίνει ανεκτή».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση