HomeCity GuideΤον Μάιο στο Ηράκλειο η παρουσίαση του βιβλίου για τον Λουντέμη

Τον Μάιο στο Ηράκλειο η παρουσίαση του βιβλίου για τον Λουντέμη

Θα προηγηθεί ανάλογη εκδήλωση στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ερχόμενη Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Δαμασκηνού «Τα πλοία άραξαν στην όχθη της καρδιάς μας. Ένα δοκίμιο-μελέτη για τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη», από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει η Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου, συγγραφέας, πρώην Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

Γιώργος Δουατζής, ποιητής- δημοσιογράφος,

Κώστας Κρεμμύδας, ποιητής

Μάκης Πέτσας, εκπαιδευτικός,

και ο συγγραφέας.

Παρέμβαση & συντονισμός: Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας-επιμελητής του βιβλίου και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

Αφηγήτρια: η ηθοποιός Ειρήνη Βουκελάτου.

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο (τραγούδι), την Δέσποινα Μπακιρτζόγλου (πιάνο-φωνή) και την Νεφέλη Καλαντζή (τσέλο-φωνή).

Το βιβλίο του Δημήτρη Δαμασκηνού με τίτλο: «Τα πλοία άραξαν στην όχθη της καρδιάς μας. Ένα δοκίμιο-μελέτη για τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη», διαβάζεται σαν μυθιστόρημα. Φωτίζει άγνωστες πτυχές που σημάδεψαν τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα. Τον τοποθετεί μέσα στο ιστορικό πλαίσιο όπου και δημιούργησε. Περιέχει ντοκουμέντα που φιλοτεχνούν το πορτρέτο ενός ανθρώπου καθημερινού, ο οποίος αντιμετώπισε δύσκολες προσωπικές, οικονομικές, οικογενειακές και πολιτικοκοινωνικές καταστάσεις. Καταστάσεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, ενώ ταυτόχρονα άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στο ίδιο του το έργο.

Οι επόμενες εκδηλώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου έχουν οριστεί για:

3/5/2017, Χανιά, Villa Des Arts, στις 8 το απόγευμα

18/5/2017, Ηράκλειο, Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, στις 8 το απόγευμα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση