HomeHL-CultureΕκδήλωση με θέμα την πυρηνική ενέργεια από το Πειραματικό Λύκειο

Εκδήλωση με θέμα την πυρηνική ενέργεια από το Πειραματικό Λύκειο

Ομιλητές διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την επέτειο 31 χρόνων από το Πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ, την Τετάρτη 26 Απριλίου, ώρα 18:00 – 21:00, το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Πυρηνική ενέργεια: Ιστορία, Εφαρμογές, Κίνδυνοι, Προοπτικές», στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη Ανδρόγεω) του Δήμου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

1) Ο Ελευθέριος Οικονόμου, Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην Πρόεδρος του ΙΤΕ, με την ομιλία «Πυρήνας: ενεργειακός γίγαντας, επειδή είναι τόσο νάνος»

2) Ο Ευστάθιος Δετοράκης, Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, με την ομιλία «Βιοϊατρικές εφαρμογές ραδιενέργειας και Οφθαλμική Βραχυθεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου»

3) Ομάδες μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, που για μια ολόκληρη χρονιά ερεύνησαν το θέμα απ’ όλες τις σκοπιές του, και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ε.ΚΕ.Φ.Ε «Δημόκριτος», της Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και τη στήριξη του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (Π.Ε.Κ.) Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση