HomeHL-9Γαλλικές εκλογές: Με μία ψήφο διαφορά κερδίζει ο Μακρόν στην… Κρήτη

Γαλλικές εκλογές: Με μία ψήφο διαφορά κερδίζει ο Μακρόν στην… Κρήτη

Πώς ψήφισαν οι Γάλλοι που μένουν στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία ψήφο διαφορά προηγήθηκε ο Εμμανουέλ Μακρόν στις προτιμήσεις των Γάλλων που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην Κρήτη για τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κρήτη ψήφισαν 109 Γάλλοι, από τους 392 που είναι εγγεγραμμένοι και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πρώτος αναδείχθηκε ο Εμμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνοντας 31 ψήφοι και δεύτερος με μόλις μία ψήφο διαφορά αναδείχθηκε ο Ζαν – Λουκ Μελανσόν (30 ψήφοι).

Τρίτος είναι ο Φρανσουά Φιγιόν με 23 ψήφους ενώ η Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε μόλις 11 ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί πως καταγράφηκαν και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Μεγαλύτερη η συμμετοχή και στροφή προς τον… δημοκρατικό χώρο

Μία στροφή προς τη… δημοκρατία φαίνεται ότι έκαναν οι Γάλλοι που μένουν στην Κρήτη– όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost – συγκριτικά με τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές.

Την τελευταία φορά οι Γάλλοι της Κρήτης είχαν ψηφίσει την Μαρίν Λεπέν ωστόσο αυτή τη φορά επέλεξαν Μακρον και Μελανσόν.

Μάλιστα, η Μαρίν Λεπέν πήρε μόλις 11 ψήφους και βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε αντίθεση με την Γαλλία που της έδωσε την δεύτερη θέση και αναμένεται να κονταροκτυπηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως – σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost – η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας στην Κρήτη άγγιξε το 25%, ποσοστό μεγαλύτερο απ’ αυτό που ψήφισε στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση