HomeHL-WorldΜακρόν: Θα είμαι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας των πατριωτών, ενάντια στην απειλή των εθνικιστών

Μακρόν: Θα είμαι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας των πατριωτών, ενάντια στην απειλή των εθνικιστών

Οι πρώτες δηλώσεις του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόεδρος όλης της Γαλλίας υποσχέθηκε ότι θα είναι ο Εμανουέλ Μακρόν στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Μακρόν εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι επικεφαλής του πρώτου γύρου και αισιόδοξος ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.

«Θα είμαι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας των πατριωτών, ενάντια στην απειλή των εθνικιστών» δεσμεύτηκε.

«Ο Γαλλικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τη χώρα όπου αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα. Πρέπει τώρα να δείξουμε τη δική μας θέληση.

Έχει αποφασιστεί να είμαι επικεφαλής σ’ αυτό τον πρώτο γύρο θα τιμήσω την ευθύνη αυτή. Αισθάνομαι αυτό το μεγάλο φορτίο» είπε ο Μακρόν.

Υποσχέθηκε ότι θα είναι ένας πρόεδρος «που θα προστατεύει, που θα διευκολύνει το επιχειρείν, που θα βοηθά όσους είναι πιο ευάλωτοι» για να σημειώσει: «Ακουσα την επιθυμία σας για δημοκρατική αλλαγή, άκουσα οικονομικά αιτήματα. Θέλουμε ισχυρότερη Γαλλία».

Ο Μακρόν χαιρέτησε ονομαστικά και όλους τους άλλους υποψηφίους στον α’ γύρο και επιδοκίμασε τα χειροκροτήματα με τα οποία υποδέχθηκαν οι υποστηρικτές του τον κάθε ένα εξ αυτών. «Σας ευχαριστώ που τους χειροκροτήσατε, αυτό μας ταιριάζει» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Μακρόν «μέσα σε ένα χρόνο αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Πήρατε στα χέρια της το μέλλον της Γαλλίας. Είναι μια βούληση παρούσα εδώ».

Όπως είπε «σας το οφείλω αυτό το αποτέλεσμα. Με αυτό αλλάξατε τον ρου αυτής της χώρας. Εφεξής σας ανήκει η συνέχεια αυτού του δρόμου. Πρέπει να πάω ένα βήμα παραπέρα και να ενώσω όλους τους Γάλλους. Ποτέ δεν θα απομακρυνθώ από εσάς, πάντοτε θα σας έχω ανάγκη».

Ο Μακρόν είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με ψήφισαν».

«Εξ ονόματός σας θα παρουσιαστώ στον β’ γύρο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φέρω την ελπίδα και για την δική μας χώρα αλλά και για την Ευρώπη» πρόσθεσε επίσης.

Ο Μακρόν, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του και την σύζυγό του Μπριζίτ. «Πάντα ήταν παρούσα, χωρίς εκείνη δεν θα ήμουν εδώ απόψε» είπε με τους υποστηρικτές του να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά της.

Ο Μακρόν γνώρισε αποθεωτική υποδοχή στις πρώτες δηλώσεις του. Ανέβηκε στο βήμα χέρι – χέρι με την σύζυγό του στο βήμα χαιρετώντας τους πολυπληθείς υποστηρικτές του.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση