HomeΣΠΟΡΗρακλής Παναιτωλικός 2-1

Ηρακλής Παναιτωλικός 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tι κι αν πριν μερικές αγωνιστικές πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο, λόγω της βαθμολογικής του θέσης και των πολλών οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει;

Ο Ηρακλής, περί ου ο λόγος πάντως φρόντισε να τους διαψεύσει, καθώς σήμερα έκανε σήμερα τον… 13ο άθλο του.

 Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Παντελίδη εκμεταλλεύτηκε την έδρα της απέναντι στον Παναιτωλικό και νικώντας με 2-1 τον αντίπαλό της εξασφάλισε τυπικά την παραμονή του στη Super League, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωσή της λίγκας.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο «Καυτανζόγλειο» με γκολ του Ρόσα στο 31΄, για να ισοφαρίσει ο Περόνε στο 53΄ και να δώσει τη νίκη στον «Γηραιό» ο Μπαστακός στο 85΄.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν την 4η στη σειρά νίκη τους στο πρωτάθλημα, που ήταν αρκετή -σε συνδυασμό με την ήττα του Λεβαδειακού- να δώσει το «πράσινο φως» της σωτηρίας στην ομάδα τους, τουλάχιστον στους αγωνιστικούς χώρους, που ήταν και το πρώτο ζητούμενο για τον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Παρ΄ όλα αυτά η επικράτηση του Ηρακλή δεν ήρθε αβασάνιστα. Οι Αγρινιώτες έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους, καθώς προηγήθηκαν στο 31′. Στην πρώτη του ολοκληρώμενη φάση, ο Παναιτωλικός με ένα πολύ ωραίο δυνατό συρτό σουτ του Ρόσα παραβίασε την εστία του Χουάντερσον κάνοντας το 0-1.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να αυξήσουν το προβάδισμά τους πριν την λήξη του ημιχρόνου, όταν στο 44′ ο Μπράβο έκανε το γυριστό και ο Στάμου με το κεφάλι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα του «Γηραιού».

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα μια πολύ σημαντική ευκαιρία για το 0-2. Στο 49′ ο Κλέσιο έφτασε πολύ κοντά σε ένα πανέμορφο γκολ, με τον Χουάντερσον να σώζει την τελευταία στιγμή την εστία του.

Στο 53′, όμως, ο Ηρακλής βρήκε ανέλπιστο «οξυγόνο». Μετά από ωραία συνεργασία του Μπαστακού με τον Περόνε, ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Κυριακίδη κάνοντας το 1-1 μέσα σε κλίμα πανηγυριού και ελπίδων.

Το γκολ αυτό έδωσε επιθετική ώθηση και βελτίωσε την ψυχολογία των γηπεδούχων, που πήραν νευραλγικούς χώρους στον αγωνιστικό χώρο και βελτιωμένοι σε όλες τις γραμμές τους αντεπιτέθηκαν και πέτυχαν το «χρυσό» νικητήριο γκολ στο 85′. Ο Μπαστακός με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη δημιουργώντας την μεγαλύτερη προϋπόθεση της σωτηρίας για την ομάδα του.

Κίτρινες: Στάμου, Μπαστακός / Μύγας, Χαντάκιας.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης):
Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Αργυρόπουλος (46′ Μπαστακός), Στάμου, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (46′ Γροντής), Λεοζίνιο, Κούρος (73′ Πασάς), Μοντέιρο, Περόνε.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος):
Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κούσας, Μύγας (75′ Χαντάκιας), Ρότσα (59′ Τσοκάνης), Μπράβο, Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι, Μουνιός (65′ Κουτρουμάνος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση