HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Τόλμα να διαβάζεις»: Καμπάνια του Ποταμιού για το βιβλίο

«Τόλμα να διαβάζεις»: Καμπάνια του Ποταμιού για το βιβλίο

Τι έγραψε ο Στ. Θεοδωράκης στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα του βιβλίου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στα μηνύματα της ημέρας αλλά και στην καμπάνια που ξεκίνησε το Ποτάμι. Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη και την ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ συναντηθήκαμε στο Free Thinking Zone. Τους ενημέρωσα για το #tolmanadiavazeis, την πρωτοβουλία των νέων του Κινήματος για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Στην Κατερίνα, την πλέον αρμόδια, άρεσε πολύ. «Πρόσεξε που θα αφήσεις τα δικά μου βιβλία, θέλω να πέσουν σε ωραία χέρια», αστειεύθηκε, τονίζοντας την λέξη «ωραία».

Πίνοντας καφέ μιλήσαμε για τα σύννεφα που δεν φεύγουν με τίποτα από πάνω μας. Μετά ακούσαμε τις ιστορίες της σαν μαθητούδια. Μας είπε για το νέο βιβλίο που γράφει. Ο Χρήστος της έδωσε και μια ιδέα και του υποσχέθηκε ότι αν πετύχει και την γράψει θα του την αφιερώσει.

Λίγο πριν αποχωριστούμε μας διάβασε ένα απόσπασμα από το νέο της βιβλίο. Απολαύστε λοιπόν την ποιήτρια στο Ιντερμέδιο. Εξομολόγηση στον Καθρέφτη. «Καθρέφτη μου, θύμα είσαι κι εσύ του ανθρώπινου παραλογισμού που ομορφαίνει αυτό που βλέπει για να μην πονέσει γι’ αυτό που είναι. Σ’ ευχαριστώ που μου παραστέκεσαι και μ’ αφήνεις να σε μισώ».

Ραντεβού στα παγκάκια, τις πλατείες, τους δρόμους. Όπου αξίζει να αφήσετε ένα βιβλίο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση