HomeHL-World«Να τερματιστούν οι ενταξιακές συζητήσεις με την Τουρκία»

«Να τερματιστούν οι ενταξιακές συζητήσεις με την Τουρκία»

Αντιδρούν Γερμανοί πολιτικοί: «Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να τερματιστούν οι συζητήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ζητούν δύο υψηλόβαθμα στελέχη του CDU και του CSU, μετά το δημοψήφισμα στο οποίο εγκρίθηκε η συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, ανώτερο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ και επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, δήλωσε πως η αποτυχία αντίδρασης μετά το τουρκικό δημοψήφισμα θα βλάψει την Ευρώπη.

«Θα βλάψουμε την αξιοπιστία της Ευρώπης αν αποτύχουμε να αντιδράσουμε στην απόφαση που έλαβε η Τουρκία ενάντια στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου. . . αν συνεχίσουμε να επιμένουμε στην φαντασία της ένταξης μιας χώρας με μια τέτοια κυβέρνηση και ένα τέτοιο Σύνταγμα», τόνισε ο Ρέτγκεν σε συνέντευξη στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Η υποκρισία ότι η Τουρκία μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ θα αποτρέψει επίσης την Ευρώπη να σφυρηλατήσει μια νέα, πιο ρεαλιστική σχέση με τη χώρα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, της Ενωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) –αδερφού κόμματος του CDU– επισήμανε πως οι συνομιλίες για την προσχώρηση της Τουρκίας πρέπει να τερματιστούν και όχι να διακοπούν προσωρινά.

«Εφτασε η ώρα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ να τερματιστούν», δήλωσε στη Bild. «Πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Δεν υπάρχουν κοινές προοπτικές με την Τουρκία του Ερντογάν», πρόσθεσε.

ΑΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση