HomeHL-9Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα και στην Κρήτη

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα και στην Κρήτη

Ολοκληρώνονται το βράδυ τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εβδομάδα ραστώνης και μετεορταστικής ανεμελιάς ήταν η εβδομάδα της Διακαινησίμου με τους αδειούχους του Πάσχα να παραμένουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Από αύριο Δευτέρα ωστόσο, με την επαναλειτουργία των σχολείων, μικροί και μεγάλοι επιστρέφουν στην καθημερινότητα και … στις έδρες τους. Απόψε αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται και τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας και σε τοπικό επίπεδο.

Επί ποδός βρίσκονται από χθες Σάββατο οι άνδρες της Τροχαίας και των Αστυνομικών Διευθύνσεων του νησιού σε ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.

Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας οπότε και ξεκίνησε η έξοδος παρέμεναν σε ισχύ όλο αυτό το χρονικό διάστημα και περιλάμβαναν:

-Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής

-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων

-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων,

-Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ)

Επίσης συνεργεία της Τροχαίας διενεργούσαν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση