HomeΚΟΣΜΟΣΝεκρός ο αρχηγός οργάνωσης-παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους

Νεκρός ο αρχηγός οργάνωσης-παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους

Φιλιππίνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας αρχηγός της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με φιλιππινέζους στρατιώτες στο νησί Μποχόλ, όπου ο στρατός καταδιώκει τους ενόπλους που σχεδιάζουν απαγωγές τουριστών, ανακοίνωσαν σήμερα ο στρατός και αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων των Φιλιππίνων, ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα, δήλωσε ότι «ένα παράνομο στοιχείο» σκοτώθηκε στις συγκρούσεις αλλά δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει την ταυτότητά του.

Ο διοικητής του Μποχόλ Έντγκαρ Τσάτο είπε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ο αρχηγός της Αμπού Σαγιάφ Τζοζελίτο Μελόρια, ένας μεταξύ των ενόπλων που ενέχονται σε σχέδιο απαγωγής στο νησί.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στο Μποχόλ, όπου την περασμένη εβδομάδα στρατιώτες σκότωσαν στη διάρκεια συγκρούσεων έξι μέλη της Αμπού Σαγιάφ, ανάμεσά τους και τον αρχηγό τους, ο οποίος ήταν άμεσα εμπλεκόμενος στην απαγωγή και δολοφονία καναδών και γερμανών υπηκόων.

Η Αμπού Σαγιάφ βγάζει χρήματα από λύτρα για απαγωγές και από πειρατείες και τα έχει επενδύσει στην αγορά σύγχρονου οπλισμού και πλοίων. Ινδονησιακά, μαλαισιανά και βιετναμέζικα πλοία στην περιοχή γίνονται συχνά στόχοι και τα πληρώματά τους πέφτουν θύματα απαγωγής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση