HomeΕΛΛΑΔΑΒούτσης: Κλείνει ο πολυετής επώδυνος κύκλος για τη χώρα

Βούτσης: Κλείνει ο πολυετής επώδυνος κύκλος για τη χώρα

«Βλέπει» κλίμα αισιοδοξίας για ένα ορατό μέλλον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μια σειρά από παράγοντες που αφορούν στην τρέχουσα αξιολόγηση και την τύχη της συμφωνίας (μνημονίου) μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων, συνηγορούν αβίαστα στη διαμόρφωση ενός κλίματος αισιοδοξίας για ένα ορατό μέλλον, στο οποίο θα κλείσει ο πολυετής επώδυνος κύκλος για τη χώρα και την κοινωνία» εκτιμά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σε άρθρο του στα Νέα αναφέρει: «Όλο και περισσότεροι, από δυνάμεις μάλιστα και της σοσιαλιστικής παράδοσης στην Ευρώπη, αναγνωρίζουν ότι ο κύκλος των ευρωπαϊκών εκλογών, εντός του 2017, προλειαίνει το έδαφος για προοδευτική αναδιάταξη του συσχετισμού δυνάμεων και ιδιαίτερα αναδεικνύει σε κάθε περίπτωση μια ατζέντα κοινωνικών και δημοκρατικών αιτημάτων και προτεραιοτήτων, διαδικασία στην οποία και η χώρα μας επί διετία και πρόσφατα με την πρωτοβουλία της «συνεργασίας του Νότου», έχει συμβάλει ενεργά».

Και προσθέτει ότι «είναι κοινή πεποίθηση ευρύτατων δυνάμεων και εκφράζεται τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και σε όλα τα διεθνή fora ότι η χώρα μας έχει καταστεί πόλος σταθερότητας σε μια γενικά αποσταθεροποιημένη ευρύτατη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και βέβαια λόγω της επικίνδυνης δημοκρατικής αναδίπλωσης στη γείτονα Τουρκία».

Ο κ. Βούτσης επισημαίνει ότι «η σχετική συζήτηση στους διεθνείς οργανισμούς και οι αποφάσεις που θα ληφθούν, ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα να συνομολογηθούν συγκεκριμένα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την αναδιάρθρωση – απομείωση του χρέους και για το ύψος των πλεονασμάτων, οριοθετεί «πάνω στις ράγες» τον οδικό χάρτη που φτάνει μέχρι τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές. Ταυτόχρονα, ευελπιστούμε στην επίτευξη αναγκαίου κλίματος για επενδύσεις και ικανοποιητικών ρυθμών για την ανάπτυξη, για τα συμφωνημένα πλεονάσματα χωρίς νέα μέτρα και για την προώθηση συγκεκριμένων τομών και μεταρρυθμίσεων του συνολικότερου κυβερνητικού προγράμματος με επίκεντρο τόσο την καθημερινότητα, όσο και την αποκατάσταση των προϋποθέσεων για κοινωνική δικαιοσύνη και αναδιανομή».

«Σ’ αυτή την προοπτική είναι ρεαλιστική και η λογική της θετικής επαναδιαπραγμάτευσης, όπως γίνεται σε κάθε συμφωνία» καταλήγει ο πρόεδρος της Βουλής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση