HomeHL-GreeceΨάχνουν συνεργούς της Πόλας Ρούπα για την βόμβα στο κέντρο της Αθήνας

Ψάχνουν συνεργούς της Πόλας Ρούπα για την βόμβα στο κέντρο της Αθήνας

Τα σενάρια που εξετάζει η αντιτρομοκρατική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο «ξανθός» και ο «σγουρομάλλης», πλαστές ταυτότητες των οποίων είχαν βρεθεί στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, μαζί με τρία ακόμη άτομα (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) και έναν ποινικό «μάγειρα»-κατασκευαστή βομβών, εξετάζεται από στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου αν εμπλέκονται στη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, τα ίδια στελέχη διαπιστώνουν ότι τους τελευταίους επτά μήνες εξελίσσεται ένα μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων (εννέα ενέργειες) από ασύλληπτους ή άγνωστους συνεργούς της… κοινοπραξίας «Επαναστατικού Αγώνα», «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» και «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», το οποίο εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί εναντίον πολιτικών και οικονομικών στόχων.

Αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα να βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άτυπος ανταγωνισμός για τα «σκήπτρα» της εγχώριας τρομοκρατίας, ο οποίος εκδηλώνεται με διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις και ένοπλες ενέργειες. Οι απανωτές επιθέσεις των τελευταίων μηνών αποτελούν και «απάντηση» της εγχώριας τρομοκρατίας πως, παρά τις δεκάδες συλλήψεις μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, αυτές μπορούν να ανανεώνονται και να παραμένουν ενεργές και επικίνδυνες, δίνοντας το μήνυμα ότι μπορούν να επιχειρούν όπου και όποτε θέλουν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι κάποιες τρομοκρατικές επωνυμίες είχαν κοινό επιχειρησιακό βραχίονα με μικρές μεταβολές, που αποτελείτο από την Πόλα Ρούπα, την 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, δύο τουλάχιστον άνδρες που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τις πλαστές ταυτότητες «Ευστάθιος Τριαντόπουλος», «Ιωάννης Παπαδόπουλος», δύο ακόμη γυναίκες και μερικούς ποινικούς συνεργάτες, όπως ο 37χρονος παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά, που φαίνεται να ήταν και προμηθευτής οπλισμού.

Στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αναφερόμενοι στο χτύπημα της Εurobank κάνουν λόγο για πλήρη έκρηξη, που εξαΰλωσε αρκετά χρήσιμα στοιχεία, με το ωστικό κύμα να εκτονώνεται στο ανοιχτό πεδίο του πάρκου προς την οδό Αρσάκη, ενώ προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην πρόσοψη και το ισόγειο του κτιρίου. Από τα πρώτα ελάχιστα ευρήματα διαπιστώνουν πως πρόκειται σαφέστατα για ωρολογιακό μηχανισμό, πιθανότατα χρονοδιακόπτη, εκρηκτική ύλη περίπου 3 κιλών, με τα υπολείμματα να έχουν μεταφερθεί στο χημείο προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής σύστασή της και αν πρόκειται για ζελατινοδυναμίτιδα, ΤΝΤ, ίσως και ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο). Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε μεταλλικό φορέα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση