Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός και η αυτοδιοίκηση στην Κρήτη καθώς το Σάββατο αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού που θα επηρεάσει ως επί το πλείστον τις νότιες περιοχές της χώρας. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδευτούν τοπικά ακόμη και από χαλαζοπτώσεις!

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον αυριανό καιρό στην Κρήτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ γεγονός που σημαίνει ότι αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε σύγκριση με τα τελευταία 24ωρα, με τον υδράργυρο να φθάνει το μεσημέρι τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση