HomeHL-WorldΣόιμπλε: Το ευρώ θα επιβιώσει των γαλλικών εκλογών

Σόιμπλε: Το ευρώ θα επιβιώσει των γαλλικών εκλογών

Οι Γάλλοι θα ψηφίσουν λογικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποβάθμισε σήμερα τις ανησυχίες αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν στο ευρώ οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Το ενιαίο νόμισμα βρίσκεται σε μια πορεία αβεβαιότητας καθώς είναι δύσκολο να προβλεφθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο δίκτυο CNBC, το ευρώ «μπορεί να επιβιώσει».

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος και πιστεύω ότι οι Γάλλοι θα λάβουν μια λογική απόφαση. Αυτό σημαίνει μια απόφαση που επιτρέπει στο ευρώ να επιβιώσει», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός στο περιθώριο των εαρινών συναντήσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι δεν ευθύνεται το ευρώ για την αύξηση του ευρωσκεπτικισμού σε όλη την Ευρώπη. «Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα του ευρώ. Πιστεύω ότι είναι πολλά προβλήματα.

Πιστεύω ότι κάποια προβλήματα μοιάζουν με τους λόγους για την προσφυγή σε εκλογές στη Βρετανία και για το Brexit ή τις ΗΠΑ και τις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο Σόιμπλε, υπαινισσόμενος ότι το αντιευρωπαϊκό αίσθημα συνδέεται με τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τη μετανάστευση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση