HomeHL-WorldΚομισιόν: Συνεχίζουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Κομισιόν: Συνεχίζουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Με αφορμή τη χθεσινή επίθεση στη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδίκασε την χθεσινή επίθεση στη Γαλλία και επανέλαβε τη δέσμευση της για την ασφάλεια και τη δημοκρατία μέσω της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Μίνα Αντρέγιεβα η οποία είπε πως (η Επιτροπή) στέλνει «βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον γαλλικό λαό, τη κυβέρνηση και την αστυνομία».

Μιλώντας στην ενημέρωση Τύπου της Επιτροπής η αναπληρωτής εκπρόσωπος είπε πως η ΕΕ και ο Πρόεδρος Γιούνκερ είναι διατεθειμένοι «να συνεχίσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και την ανοιχτή Ευρώπη». Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος Ζαν Κλόντ Γιούνκερ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ολάντ για το θέμα της ασφάλειας στην Ευρώπη.

Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, με τον Ιταλό Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι να εκφράζει μέσω Twitter τη λύπη του και να στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον Γαλλικό λαό και την αστυνομία.

O Κύπριος Επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε πως οι χθεσινές επιθέσεις δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν την δημοκρατία και καταδίκασε τις επιθέσεις.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα του Ευρώ Βάλντις Ντομπρόσβκις ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισέ «άκρως λυπηρά» τα γεγονότα και από τη πλευρά του, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε και αυτός συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού και έστειλε ένα μήνυμα στήριξης προς τη Γαλλική αστυνομία.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση