HomeHL-TOPΣώος και ασφαλής ο τουρίστας στα Σφακιά μετά την περιπέτεια του

Σώος και ασφαλής ο τουρίστας στα Σφακιά μετά την περιπέτεια του

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η επιχείρηση διάσωσης του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 52χρονου Γερμανού τουρίστα, ο οποίος βρισκόταν τραυματισμένος και ακινητοποιημένος σε δύσβατη περιοχή στα Δώματα Σφακίων.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά διεκόπη λίγο αργότερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, συνεχίστηκε σήμερα το πρωί και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Πυροσβέστες καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον τουρίστα και την παρέα του με καίκι και να τον μεταφέρουν με ασφάλεια στα Σφακιά.

Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σφακίων για προληπτικούς λόγους, καθώς όπως διαπιστώθηκε δεν είχε τελικά σπάσει το πόδι του.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό, λόγω και του μεγάλου ενδιαφέροντος κυρίως ξένων να επισκεφθούν τα Λευκά Όρη, η περιοχή είναι δεύτερη σε διασώσεις πανελλαδικά μετά τον Όλυμπο.

«Ζητάμε την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανωπόλεως με μέσα και προσωπικό», δήλωσε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας και το πάγιο αίτημα για ίδρυση κλιμακίου της ΕΜΑΚ στη Δυτική Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση