HomeCity GuideΠαρουσιάστηκε το βιβλίο «Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη»

Στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής βιβλιοθήκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η παρουσίαση του βιβλίου του Σ.Ν. Φιλιππίδη «Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη» πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

f1

Αυτή ήταν η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση στο ανακαινισμένο βιβλιοπωλείο του Μεγάρου «Αχτάρικα», από τις πολλές που θα ακολουθήσουν ,όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση της Δημοτικής αρχής για την ολοκλήρωση του χώρου του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας.

Η σημερινή πρώτη παρουσίαση βιβλίου στην καλαίσθητη αυτή αίθουσα, αποτελεί το ξεκίνημα για πολλές ανάλογες εκδηλώσεις πολιτισμού. Στόχος μας είναι το βιβλιοπωλείο αυτό να μετατραπεί σε ελκυστικό σημείο συνάντησης για τους φίλους του ποιοτικού βιβλίου, ένα εντευκτήριο για τα Γράμματα και τις Τέχνες στην πόλη του Ηρακλείου».

f3

Για το βιβλίο ο Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων: «Η έκδοση αυτή, χρονικά συμπίπτει με τον εορτασμό του έτους Καζαντζάκη, αλλά αναμφίβολα υπερβαίνει τις επικαιρικές διαστάσεις του γεγονότος, και θα αποτελεί εφεξής: ένα εξαιρετικό πεδίο αποτίμησης του Κρητικού δημιουργού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πληρέστερη κριτική ανάγνωση του έργου του».

f4

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, η οποία ανέφερε ότι η λειτουργία του χώρου με την συγκεκριμένη μορφή είναι «μια υπόσχεση προς τον αείμνηστο έφορο της Βιβλιοθήκης Νίκο Γιανναδάκη που έχουμε τη υποχρέωση να εκπληρώσουμε», και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης» καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης.

f5

Στην παρουσίαση μίλησαν οι κ.κ. Αντώνης Καρτσάκης (Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας), Γιάννης Δημητρακάκης (Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας) και ο ίδιος ο συγγραφέας (ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας). Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου Στέλα Αρχοντάκη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Νίκος Φακουρέλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση