HomeΕΛΛΑΔΑΑπίστευτο: 43χρονος στον Βόλο είχε «στήσει» δική του κλινική αποτοξίνωσης

Απίστευτο: 43χρονος στον Βόλο είχε «στήσει» δική του κλινική αποτοξίνωσης

Δεν είχε κανένα έγγραφο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είχε την ιδέα να στήσει ένα ιδιωτικό κέντρο αποτοξίνωσης από ναρκωτικά και αλκοόλ ένας 43χρονος και για το λόγο αυτό νοίκιασε μια διώροφη μονοκατοικία σε προάστιο του Βόλου.

Ωστόσο, δεν μερίμνησε να εφοδιασθεί και με τα απαραίτητα έγγραφα και άδειες για να λειτουργεί την επιχείρησή του νόμιμα και να τηρεί τη νομοθεσία που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία ιδιωτικών κλινικών. Παρ’ όλες τις παρανομίες του όμως ο 43χρονος δεν παρέλειψε να πληρώνεται κανονικά για κάθε περιστατικό με ποσά που κυμαίνονταν μεταξύ 700 και 1.000 ευρώ!

Πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία τις αξιοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών πήγαν στο κέντρο αποτοξίνωσης και έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους, διαπιστώνοντας ότι η επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα, αλλά δεν βρέθηκαν πουθενά ναρκωτικές ουσίες.

Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν στο κτίριο τρεις χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι φιλοξενούνταν στο κέντρο και ότι με τις συμβουλές του 43χρονου έδιναν αγώνα για την απεξάρτησή τους.

Στον χώρο δεν υπήρχαν επίσης ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά ο 43χρονος που συνελήφθη αμέσως ισχυρίσθηκε στους αστυνομικούς ότι άνοιξε το κέντρο για να βοηθήσει τα άτομα που ήταν εξαρτημένα ή εθισμένα, επειδή ο ίδιος είχε καταφέρει να απεξαρτηθεί από το ναρκωτικά.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, κάθε παροχή έναντι της αδράς αμοιβής για κάθε περιστατικό στηριζόταν στην εμπειρική γνώση του 43χρονου και όχι σε επιστημονικές μεθόδους. Το κέντρο αποτοξίνωσης λειτουργούσε για πάνω από τρεις μήνες και ο 43χρονος κατάφερε να πείσει άγνωστο αριθμό χρηστών που προσπαθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να το αντιμετωπίσουν την εξάρτησή τους.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα του Βόλου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση