HomeHL-9Απέχουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Απέχουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Συμμετέχουν στην προκηρυγμένη απεργία-αποχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η., μετά από ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζομένους, αποφάσισε να συμμετέχει στην προκηρυγμένη ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την διαδικασία της αξιολόγησης.

Σε ανακοίνωση του επισημαίνει:

“Η αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση – τόσο στις δομές του Δημοσίου, όσο και στους δημόσιους υπαλλήλους – δεν έχει στόχο να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι, ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία. Το περιεχόμενο της «αξιολόγησής» τους, ουδεμία σχέση έχει με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να προχωρήσει τη λεγόμενη αξιολόγηση στο δημόσιο, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο Μητσοτάκης. Κι όσο κι αν άλλαξε το …περιτύλιγμα της προηγούμενης αξιολόγησης με το νόμο Βερναρδάκη (ν.4369/2016), η ουσία παραμένει ίδια. Αφού, ακόμη και τις περιβόητες ποσοστώσεις του Μητσοτάκη (15% ακατάλληλοι υπάλληλοι) τις βρίσκουμε στον ν. 4369/2016 με νέο ραφιναρισμένο τρόπο. Όσοι υπάλληλοι βαθμολογηθούν έως 24, θεωρούνται «ακατάλληλοι» και οι «ακατάλληλοι» σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα απολύονται!!!

Ταυτόχρονα, η αξιολόγηση συνδέεται με το μισθολόγιο (ν.4354/2015) και τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, αφού (άρθρο 12) παρέχει στους «άριστους» επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο (παρ.1) ή αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης για τους ανεπαρκείς ή ακατάλληλους (παρ.3) κ.ά. και θα προχωρήσει, όπως προβλέπεται (άρθρο 17) στη σύνδεση της αμοιβής με την αξιολόγηση της θέσης εργασίας…! Με τη λεγόμενη κινητικότητα (ν. 4440/16) πέρα από την εμπέδωση της ανακύκλωσης του ήδη εξαιρετικά ολιγάριθμου προσωπικού στο δημόσιο, θεσμοθετήθηκε και η υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν κενά. Αυτά, η κυβέρνηση προσπαθεί να τα κουκουλώσει!

Το ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία έχει αποψιλωθεί, οι προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό, τα «παράλληλα» ή «αλλότρια καθήκοντα» και οι διπλοβάρδιες πάνε σύννεφο, κάτω από το μπαμπούλα του «δημοσιονομικού προβλήματος» χάθηκαν χιλιάδες κλίνες, έκλεισαν νοσοκομεία, διαλύθηκε η ήδη υποβαθμισμένη και λειψή πρωτοβάθμια περίθαλψη, τμήματα συγχωνεύονται καθημερινά προκειμένου να λειτουργούν στοιχειωδώς, κάθε νοσηλευτής έχει στην ευθύνη του 40 – 60 αρρώστους, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις απλώνονται ταχύτατα σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις θέσεις, προωθείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς η συγκρότηση των περιβόητων ΚΟΙΝΣΕΠ που θα εγκαταστήσει νέες εργολαβίες από την πίσω πόρτα. Παράλληλα, η κρατική χρηματοδότηση είναι ήδη στο 1/3 (σε σχέση με το 2009) κάτι που ο καθένας μας βλέπει στις καθημερινές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα, αντιδραστήρια κλπ. Και μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση θέλει να μας αξιολογήσει!

Εννοείται, και το λέμε με τον πιο καθαρό τρόπο, ότι δεν υπερασπιζόμαστε αυτόν το σημερινό δημόσιο τομέα και τον απορρίπτουμε στο σύνολό του. Τον απορρίπτουμε και ως προς τον προσανατολισμό του και ως προς τον τρόπο λειτουργίας του. Έχει ως βασική αποστολή να υπηρετεί την οικονομία της αγοράς και την ανταγωνιστικότητα. Έχει βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα. Ποτέ δεν υπερασπιστήκαμε φαινόμενα ρεμούλας, κοπάνας και τεμπελιάς.

Προβλήματα τέτοια στο δημόσιο τομέα υπάρχουν, αλλά για αυτά αφενός δεν φταίνε οι εργαζόμενοι και αφετέρου η κυβέρνηση με την προωθούμενη αξιολόγηση δεν στοχεύει να λύσει τέτοιου είδους προβλήματα (για να μην πούμε ότι τα προστατεύει ώστε να λοιδορείται στην κοινή γνώμη το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων).

Ήρθε η ώρα και πάλι να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην «αξιολόγηση». Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στις Διοικήσεις να δίνουν «bonus» μισθολογικό κλιμάκιο ή βαθμό σε όποιον εργαζόμενο θέλουν. Να πληρωνόμαστε διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία. Να προωθούν τους «ευνοούμενους», βαφτίζοντας όποιες θέσεις εργασίας θέλουν ως … «ιδιαίτερης σημασίας»!!!

Δεν θα συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου ή τις υποχρεωτικές μετακινήσεις που θα εξοντώσουν οικονομικά και οικογενειακά τους συναδέλφους που δεν θα είναι αρεστοί. Έχουμε την πείρα, από την ακύρωση στην πράξη της αξιολόγησης Μητσοτάκη. Μπορούμε και τώρα να τα καταφέρουμε με το συλλογικό μας αγώνα! ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αύριο θα είναι αργά… Θα έχουμε συμβάλλει στον διαχωρισμό και τη διάσπαση των εργαζομένων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στην τρομοκρατία, στον πειθαναγκασμό, στις απολύσεις. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση