HomeHL-WorldΠροτεραιότητα η σύλληψη Ασάνζ λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Προτεραιότητα η σύλληψη Ασάνζ λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Στο στόχαστρο ξανά ο ιδρυτής των Wikileaks

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προτεραιότητα είναι για τις ΗΠΑ η σύλληψη του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς.

Ερωτηθείς για το αν για το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είναι να συλλάβουν «μια και καλή» τον Ασάνζ, ο Σέσιονς απάντησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Ελ Πάσο του Τέξας: Θα αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για κάθε διαρροή. Είναι ένα θέμα που έχει ξεπεράσει όλα τα άλλα από όσο γνωρίζω. Οπότε ναι είναι προτεραιόητα για εμάς. Όποτε μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε μια υπόθεση θα το κάνουμε ώστε να βάλουμε στη φυλακή ορισμένους ανθρώπους».

Οι αμερικανικές αρχές έχουν βρει τρόπο να ασκήσουν δίωξη στον Άσανζ για τη διαρροή διαβαθμισμένων ομοσπονδιακών εγγράφων το 2010 και για μία πρόσφατη δημοσίευση μυστικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN.

Το Νοέμβριο του 2010, το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα σε πιθανά εγκλήματα που μπορεί να έχει διαπράξει ο Άσανζ, και η έρευνα παρέμεινε ανοικτή.

Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία εναντίον του, ισχυριζόμενος ότι είναι κατασκευασμένες από την αμερικανική κυβέρνηση ώστε να απελαθεί τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση