HomeHL-9Πέταξαν την κλήτευση σε δίκη … όπου νά’ ναι!

Πέταξαν την κλήτευση σε δίκη … όπου νά’ ναι!

Σύνηθες το φαινόμενο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βγήκε από την πόρτα του επαγγελματικού του χώρου αναγνώστης του cretapost και βρέθηκε μπροστά σε μία κλήτευση για μαρτυρία σε δικαστήριο. Μετά από την αρχική έκπληξη, αφού ο ίδιος δεν είχε μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, διαπίστωσε ότι η κλήτευση που άφησε έτσι … αβασάνιστα στην πόρτα του πιθανότατα κάποιος κλητήρας, δεν τον αφορούσε!

Η κλήση που κατά τα τυπικά υπογράφεται από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, καλεί τον άγνωστο στον αναγνώστη μας άνδρα, να παραστεί σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, αυτοπροσώπως, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας σε ποινική δίκη.

klhsh

Βεβαίως, όπως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, το έντυπο της κλήσης προειδοποιεί τον μάρτυρα ότι αν δεν παραστεί στη συγκεκριμένη ώρα στο Δικαστήριο θα ενεργοποιηθούν σε βάρος του τα προβλεπόμενα από την Ποινική Δικονομία! Μόνο που ο ενδιαφερόμενος δεν το ξέρει! Γιατί η κλήση που τον αφορά επιδόθηκε, «νόμιμα» όπως λέει το έγγραφο, σε λάθος διεύθυνση!

Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο. Έχει καταγραφεί πολλές φορές στο Ηράκλειο ανυποψίαστοι πολίτες να λαμβάνουν κλητήρια θεσπίσματα ως κατηγορούμενοι ή κλητεύσεις για μαρτυρίες σε δίκες που δεν τους αφορούν γιατί έχει γίνει λάθος στη διεύθυνση. Ωστόσο, είναι απορίας άξιον, γιατί ο κλητήρας που άφησε την κλήση έξω από την πόρτα του αναγνώστη μας δεν μπήκε στον κόπο να χτυπήσει το κουδούνι ή να ελέγξει έστω ποιο όνομα γράφει απέξω. Ελπίζουμε μόνο, ο πραγματικός παραλήπτης της κλήσης να μην βρεθεί αντιμέτωπος με δυσάρεστες εκπλήξεις.