HomeHL-EconomyΤζανακόπουλος: Ανυπόστατα τα σενάρια για τη λήψη μέτρων το 2018

Τζανακόπουλος: Ανυπόστατα τα σενάρια για τη λήψη μέτρων το 2018

Επιτέθηκε στο ΔΝΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να σβήσει τη φωτιά που άναψε το ΔΝΤ με τις προβλέψεις του για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2018 επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι τα σενάρια για λήψη μέτρων το 2018 είναι ανυπόστατα.

Παράλληλα επιτέθηκε στο ΔΝΤ με βάση το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι τα πλεονάσματα για το 2016 είναι υψηλότερα του στόχου λέγοντας ότι «αποδεικνύει πέρα απο κάθε πάση αμφιβολία ότι οι επιφυλάξεις που προκάλεσαν καθυστερήσεις ήταν αδικαιολόγητες».

Επιτέθηκε, δε, στην εισήγησή του στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας την ως «παραθρησκευτική σέχτα που προβλέπει την καταστροφή του κόσμου».

Μιλώντας για τη στάση της κυβέρνησης στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ είπε ότι πηγαίνει με επιχείρημα την υπεραπόδοση στους στόχους του προγράμματος προσθέτοντας ότι σταθερή θέση είναι η μείωση του ύψους των πλεονασμάτων.

«Επιδιώκουμε μια βιώσιμη λύση για το χρέος γεγονός που θα δώσει σήμα ότι η Ελλάδα περνάει την αβεβαιότητα» πρόσθεσε εξαπολύοντας ξανα επίθεση στη ΝΔ ότι «ποντάρει τα πάντα στο χάος».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση