HomeHL-9Δρομολογείται η ανέγερση μεγάλου σχολικού συγκροτήματος στη Χερσόνησο

Δρομολογείται η ανέγερση μεγάλου σχολικού συγκροτήματος στη Χερσόνησο

Σε δημοπράτηση έργο, ύψους 8,2 εκατ. ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοπρατείται στις 16 Μαίου το έργο για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (12θεσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοκκίνη-Χάνι) στη θέση Κοψάς Δ.Κ. Ανώπολης με φορέα υλοποίησης είναι ο Δήμος Χερσονήσου.

Το κόστος του έργου είναι 8.200.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 6.612.903,22). Η διάρκεια των έργων είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης επομένως αν το έργο ξεκινήσει στα τέλη του έτους, θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.

Σύμφωνα με το ypodomes.com, το νέο σχολικό συγκρότημα περιλαμβάνει υπόγειο, χώρο στάθμευσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο, εργαστήρια, χώρους ανάγνωσης και αποθήκες και χώρους Η/Μ.

Στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστούν γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ θα υπάρχουν ελεύθεροι αύλειοι χώροι και χώροι φύτευσης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 — 2020» («Ενίσχυση της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Συνοχής στην Κρήτη»).

Ταυτότητα του έργου

Κατασκευή νέου κτιρίου με φέρον οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφάνειας περίπου 4.000 m² σε δημοτικό οικόπεδο, το οποίο θα στεγάσει το 12θεσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και το ολοήμερο 2θεσιο νηπιαγωγείο της ευρύτερης περιοχής Κοκκίνη — Χάνι.

Περιλαμβάνει υπόγειο, χώρο στάθμευσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο, εργαστήρια, χώρους ανάγνωσης και αποθήκες και χώρους Η/Μ. Στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστούν γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ θα υπάρχουν ελεύθεροι αύλειοι χώροι και χώροι φύτευσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση