HomeHL-SportsΠώς έφτασαν ως εδώ οι 4 των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ

Πώς έφτασαν ως εδώ οι 4 των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Μετά από τους επαναληπτικούς προημιτελικούς που διεξήχθησαν το διήμερο 18-19/4, προέκυψαν οι 4 ομάδες των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ .

Πρόκειται για τις Ρεάλ Μαδρίτης , Ατλέτικο Μαδρίτης , Γιουβέντους και Μονακό.

Πριν την κλήρωση , δεν μπορεί να υπάρχει ασφαλής συμπέρασμα για την συνέχεια της διοργάνωσης ,αλλά ας δούμε πώς έφτασαν ως εδώ οι 4 φιναλίστ.

Ρεάλ Μαδρίτης : Η πρωταθλήτρια Ευρώπης , έφτασε για 7η σερί χρονιά στα ημιτελικά και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα στα 25 χρόνια του Τσάμπιονς Λιγκ , που πετυχαίνει το back to back.

H Βασίλισσα, κληρώθηκε στην φάση των ομίλων με Ντόρτμουντ , Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Λέγκια Βαρσοβίας. Παρότι ήταν αήττητη και στους 6 αγώνες , η εκπληκτική πορεία της Ντόρτμουντ με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη και στα 2 παιχνίδια και η ισοπαλία της στην Πολωνία με την Λέγκια , την έφερε στην δεύτερη θέση πίσω από τους Βεστφαλούς.

Παρά την δεύτερη θέση , στους 16 , απέφυγε την πολύ δύσκολη κλήρωση , καθώς κληρώθηκε με την Νάπολι.

Στα παιχνίδια με τους Ιταλούς , στο Μπερναμπέου αρχικά ,  ξεπέρασε το σοκ από το 0-1 του Ινσίνιε στο 9 και ανέτρεψε την κατάσταση με τους Μπενζεμά στο 19 , Κρόος  στο 49 και Κασεμίρο στο 54 για το τελικό 3-1.

Στην καυτή έδρα της Νάπολι , ήξερε , ότι είχε μεν πλεονέκτημα αλλά δεν είχαν τελειώσει όλα. Το 1-0 του Μέρτενς στο  24ο λεπτό έβαλε δύσκολα στους Μαδριλένους , αλλά εκεί μίλησε η κλάση του αρχηγού.

Ο Ράμος με 2 κεφαλιές στο 51 και το 57( με κόντρα στον Μέρτενς) , έκανε το 1-2 πολύ γρήγορα και πλέον η πρόκριση δεν γινόταν να χαθεί . Ο Μοράτα στο 90 έβαλε απλά το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-1.

Στα προημιτελικά , ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος περίμενε την ομάδα του Ζιντάν. Η Μπάγερν Μονάχου , του πολύ αγαπητού στις τάξεις της Ρεάλ και μέντορα του προπονητή της ,Κάρλο Αντσελότι.

Στο Μόναχο , πέρασε ένα πολύ δύσκολο πρώτο ημίχρονο , όπου βρέθηκε πίσω με γκολ του Βιδάλ στο 25 , ο οποίος μάλιστα έχασε πέναλτι στο τέλος του ημιχρόνου.

Όμως στην επανάληψη μίλησε η κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο , που ως τότε είχε πετύχει μόνο 2 γκολ στην διοργάνωση. Στο 47 έκανε το 1-1 , και εκμεταλλευόμενοι την αποβολή του Μαρτίνεζ στο 58 , εξαργύρωσε την πίεση της Ρεάλ στο 77 δίνοντας τεράστιο πλεονέκτημα στους Μαδριλένους ενόψει ρεβάνς.

Στον επαναληπτικό το έργο της έμοιαζε εύκολο, αλλά η Μπάγερν ήταν αποφασισμένη να μην πέσει εύκολα. Προηγήθηκε με πέναλτι του Λεβαντόφσκι στο 53 και απάντησε στο γκολ του Ρονάλντο στο 76, με αυτογκόλ του Ράμος 2 λεπτά αργότερα , κάνοντας το 1-2 που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί η Ρεάλ εκμεταλλευόμενη , την αποβολή του Βιδάλ στο 84 , πέτυχε 3 ακόμα γκολ , με τον Ρονάλντο και τον Ασένσιο και πήγε πανηγυρικά στα ημιτελικά.

Εκεί παραμένει το φαβορί , αλλά η κλήρωση της Παρασκευής θα καθορίσει την πορεία της στην διοργάνωση.

 

Γιουβέντους :  Οι Ιταλοί επιστρέφουν μετά από 2 χρόνια στα ημιτελικά και θέλουν να πετύχουν αυτό που έχασαν το 2015 , την κατάκτηση του τροπαίου.

Η πορεία της Γιουβέντους ξεκίνησε στους ομίλους , απέναντι στην Σεβίλλη, την Λυών και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου τερμάτισε εύκολα πρώτη με 14 βαθμούς .

Στην φάση των 16 , αντιμετώπισε μια πολύ υπολογίσιμη ομάδα , την Πόρτο , την οποία απέκλεισε πολύ ευκολότερα του αναμενομένου.

Στην Πορτογαλία ,πέτυχε σπουδαία νίκη με 0-2 , παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 27 , με γκολ των Πιάτσα στο 72 και Ντάνι Αλβες στο 74, μετατρέποντας την ρεβάνς της Ιταλίας σε τυπική διαδικασία.

Εκεί , σε ένα αδιάφορο παιχνίδι πήρε τη νίκη με πέναλτι του Ντιμπάλα στο 42 και προχώρησε στα προημιτελικά.

Εκεί , την περίμενε , η προερχόμενη από την επική ανατροπή επί της Παρί , Μπαρτσελόνα. Οι Ιταλοί ξεκίνησαν το ζευγάρι αυτό ως το απόλυτο αουτσάιντερ.

Φρόντισαν όμως , από το πρώτο κιόλας παιχνίδι , να αποβάλλουν από πάνω τους αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Στην Ιταλία , η Γιούβε ήταν καταιγιστική , επικρατώντας με 3-0 της Μπαρτσελόνα , αποκτώντας τεράστιο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς.

Ο Ντιμπάλα στο 7 και το 22 , διαμόρφωσε νωρίς-νωρίς το 2-0 , ενώ στο 55 ο Κιελίνι έκανε το 3-0 , δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μεγάλης Κυρίας.

Στην ρεβάνς του Καμπ Νου ,όσοι περίμεναν μια ακόμα μεγάλη ανατροπή της Μπαρτσελόνα , διαψεύστηκαν , καθώς η Γιουβέντους ήταν αριστοτεχνικά στημένη και όχι μόνο δεν κινδύνεψε με αποκλεισμό , αλλά κράτησε το 0 στην άμυνα σε όλο τον αγώνα.

Ενόψει ημιτελικών , η Γιουβέντους περιμένει φυσικά να δει τον αντίπαλό της , αλλά όποια και να ναι η κλήρωση δεν θα μπει φοβισμένη και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της.

 

Aτλέτικο Μαδρίτης: Σε μια μάλλον ήσυχη χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες, η Ατλέτικο, φτάνει για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια,  στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζει αυτή τη φορά σε κάτι καλύτερο.

Η πορεία των Ροχιμπλάνκος στη διοργάνωση , άρχισε στους ομίλους με αντιπάλους , την Μπάγερν Μονάχου , την Αϊντχόφεν και την Ροστόφ. Πήρε την πρώτη θέση με ευκολία 2 αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης των ομίλων .

Στους 16 αντιμετώπισε την Μπάγερ Λεβερκούζεν και φρόντισε από τον πρώτο αγώνα να δείξει ότι είναι το φαβορί.

Επικράτησε με 4-2 με γκολ τον Σαούλ , Γκριζμάν, Γκαμειρό και Τόρες και έκανε την ρεβάνς τυπική διαδικασία . Εκεί με μια λευκή ισοπαλία , απλά σφράγισε την παρουσία της για άλλη μια χρονιά στα προημιτελικά.

Στους 8 αντιμετώπισε , την μεγάλη έκπληξη της χρονιάς , την πρωταθλήτρια Αγγλίας ,Λέστερ. Ήταν μεγάλο φαβορί εξ αρχής και το επιβεβαίωσε επικρατώντας στην Μαδρίτη με 1-0 με πέναλτι του Γκριζμάν στο 28.

Στην Αγγλία, παρότι το έργο της δεν ήταν εύκολο , πέτυχε γρήγορο γκολ με τον Σαούλ στο 26 και ανταπεξήλθε στην πίεση των Αλεπούδων , δεχόμενη μόνο ένα γκολ από τον Βάρντι στο 61.

Στα ημιτελικά , η κλήρωση θα κρίνει την πορεία της Ατλέτικο , αλλά έχει την ποιότητα και τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό αντίπαλο.

 

Μονακό : Για το τέλος , άφησα την μεγάλη έκπληξη της χρονιάς , την γαλλική Μονακό . Μια ομάδα με απίστευτο ταλέντο και παίκτες νεαρής ηλικίας , που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

Η πορεία της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ , ξεκίνησε στους ομίλους απέναντι σε Μπάγερ Λεβερκούζεν , Τότεναμ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας , όπου τερμάτισε πρώτη με 11 βαθμούς.

Στους 16 , παρά την πρώτη θέση , είχαν πολύ δύσκολη κλήρωση καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα .

Στον πρώτο αγώνα , έπαιξαν εκπληκτικά και βρέθηκαν στο 61ο λεπτό να προηγούνται με 3-1 με 2 γκολ του αναγεννημένου Φαλκάο. Μετά επήλθε κατάρρευση και οι Πολίτες κέρδισαν με 5-3, όμως η ρεβάνς ήταν ανοικτή .

Το γρήγορο 2-0 , έγινε 2-1 με γκολ του Σανέ στο 71 , όμως οι Μονεγάσκοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με γκολ του Μπακαγιόκο στο 77 έκαναν το 3-1 και πήραν μια πολύ σπουδαία πρόκριση απέναντι σε ένα πολύ σπουδαίο αντίπαλο.

Εκεί τους περίμενε άλλο ένα δύσκολο εμπόδιο , η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Σε ένα επεισοδιακό από κάθε άποψη παιχνίδι που αναβλήθηκε λόγω της επίθεσης στο πούλμαν των Βεστφαλών , η Μονακό πήρε νίκη , μισή πρόκριση με 3-2 μέσα στη Γερμανία με 2 γκολ του  εκπληκτικού Μπαπέ .

Στη ρεβάνς απλά σφράγισε την πρόκριση με 3-1 με γκολ των Μπαπέ, Φαλκάο και Ζερμέν.

Ενόψει ημιτελικών , είναι το μεγάλο αουτσάιντερ , αλλά και θα προκαλέσει άγχος σε κάθε αντίπαλο που θα της τύχει καθώς αυτός θα έχει την υποχρέωση να προκριθεί.

 

Την Παρασκευή το μεσημέρι , θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση που θα βγάλει τα 2 ζευγάρια των ημιτελικών. Και οι 4 ομάδες μας υπόσχονται πλούσιο θέαμα στα παιχνίδια που απομένουν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα τον τελικό νικητή.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση