HomeΕΛΛΑΔΑΑπό κυβερνητική ολιγωρία χάθηκε το πρόγραμμα διανομής φρούτων στα σχολεία

Από κυβερνητική ολιγωρία χάθηκε το πρόγραμμα διανομής φρούτων στα σχολεία

Τι παραδέχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη και 45 ακόμη Βουλευτών της ΝΔ για τη μηδενική απορρόφηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία της χώρας μας, απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου επισημαίνει ότι «… η οριστική ματαίωση του διαγωνισμού, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση έγινε:

α. λόγω του ότι δεν κατέστη δυνατό να ανακηρυχθεί ανάδοχος του διαγωνισμού «για την ανάδειξη φορέα εκτέλεσης του σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία λόγω μη υποβολής προσφοράς και κατά συνέπεια μη δυνατότητας υλοποίησης του έργου στο σύνολό του σύμφωνα με το άρθρο 13 «Ματαίωση του Διαγωνισμού» της υπ’ αριθμ. 1154/24946/26-02-2016 Διακήρυξης» και

β. λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος για την επανάληψη του διαγωνισμού, για ανάδειξη τυχόν αναδόχου και υλοποίηση του έργου μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2015-2016».

Δυστυχώς, η κυβερνητική ολιγωρία και η ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραμματέα της ΝΔ – είχε ως συνέπεια την απώλεια πολύτιμου χρόνου και σημαντικές καθυστερήσεις στην διενέργεια του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για τη διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία της χώρας. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι η απώλεια του εν λόγω ευρωπαϊκού Προγράμματος για το σχολικό έτος 2015-2016, ενώ είναι ακόμη ασαφής η πορεία του Προγράμματος αυτού για το τρέχον σχολικό έτος, καθώς και οι επιπτώσεις της μη εφαρμογής του στη μελλοντική κατανομή πόρων του συγκεκριμένου Προγράμματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση