Τέσσερις επιβαίνοντες είναι νεκροί και μία γυναίκα είναι βαριά τραυματισμένη από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι σε δύσβατη περιοχή στην Ελασσόνα.

Ανάμεσά τους και ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης καταγόταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.

Το Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς έχοντας το βαθμό του Υποστράτηγου.

tzanidakis

Το χρονικό

Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τον εντοπισμό ελικοπτέρου τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ στις 07:50 το πρωί.

Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας ενώ εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Το ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε στην περιοχή της Ελασσόνας ενώ το Χιούι ήταν εν πτήσει από τη Λάρισα προς την Κοζάνη. Εκτός από τα τρία μέλη του πληρώματος στο ελικόπτερο επέβαιναν και δύο αξιωματικοί από την 1η Στρατιά.

Στην επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πέντε επιβαινόντων στο Χιούι μετέχουν ένα Super Puma κι ακόμη ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά κι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-415.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αγωνιώδεις προσπάθειες να έρθουν σε επικοινωνία με τους πέντε επιβαίνοντες στο Χιούι, αξιωματικοί του Στρατού τηλεφωνούν ακόμη και στα κινητά τηλέφωνα των μελών του πληρώματος και των επιβατών του στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού η οποία εκδόθηκε στις 10:16 το πρωί της Τετάρτης: «Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση