HomeHL-9Συνεχίζουν τις αντιδράσεις για την εκχώρηση των αεροδρομίων

Συνεχίζουν τις αντιδράσεις για την εκχώρηση των αεροδρομίων

Την αντίθεση του εκφράζει το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πλήρη αντίθεση τους στην εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασακαλογιάννη” συνεχίζουν να εκφράζουν φορείς, σύλλογοι και σωματεία του νησιού.

Αυτή τη φορά τη δική τους άποψη για την εκχώρηση των αεροδρομίων εκφράζουν τα μέλη του Παγκρήτιου Δικτύου Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας.

Σε σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν:

“Το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας, στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυο στους αγώνες των πολιτών της δυτικής Κρήτης συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις που έγιναν και γίνονται για να σταματήσουν την επέλαση της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας , προσαρμοσμένης σε σοσιαλίζοντα προσωπεία, που είχε σα στόχο την παράνομη υφαρπαγή του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης», καθώς και των άλλων 13 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport.

Στην παρούσα φάση που είναι σε εξέλιξη εθνοκτόνες πολιτικές, δηλώνουμε ότι: Το δημόσιο αγαθό των αερομεταφορών δε μπορεί να το οικειοποιηθεί καμιά ξένη κρατική ή ημικρατική ή ιδιωτική εταιρεία, στο όνομα δήθεν κάποιων δεσμεύσεων και μάλιστα με όρους αποικιοκρατικούς και σε βάθος χρόνου.

Δηλώνουμε επίσης, ότι τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες, μας βρίσκουν απέναντι, πιστούς στις παρακαταθήκες των πατέρων μας που αγωνίστηκαν ακολουθώντας το βαθειά ριζωμένο ομηρικό πρόταγμα: «…μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν».

Ακόμη, δεν έχουν δικαίωμα να μας σηκώνουν το δάχτυλο 37 «επώνυμοι», Χανιώτες-σσες και να μας κατηγορούν για οπισθοδρομικό πνεύμα, κάνοντας επίθεση στο ήθος του αντιπάλου (αντίπαλος νοείται η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας και προς τιμή τους συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών ΜΜΕ), δε γράφουμε εκθέσεις ιδεών, αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της ιστορικής στιγμής με το βάρος της συνευθύνης σε ότι παραλάβαμε «…και την πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι…», γνωρίζοντας πολύ καλά πόσο μειώνεται η πατρίδα μας από αυτές τις προδοτικές δοσοληψίες, γι’ αυτό να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε αμείωτο τον αγώνα μας και θα αντιπαρέλθουμε κάθε προσπάθεια φίμωσης του λόγου.

Καλούμε, όλους και όλες να μην αποδεχτούν το ντροπιαστικό πνεύμα της παράδοσης και της ηττοπάθειας. Καμιά ενέργεια παράδοσης δεν αποτελεί τετελεσμένο συμβάν, θα αγωνιστούμε για την ακύρωσή της.

Κανείς να μη μείνει αμέτοχος στην αντιμετώπιση αυτής της λεηλασίας.

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.

Ηράκλειο:Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)

Ρέθυμνο: Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)

Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)

Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)

Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.

Τηλ. επικ.: 6955499933”

Διαφήμιση
Διαφήμιση