HomeΚΟΣΜΟΣΙσπανίδα ετών 116 ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη

Ισπανίδα ετών 116 ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη

Με κόρη 89 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Άνα Βέλα, κάτοικος Βαρκελώνης που γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1901 κοντά στην Κόρδοβα της νότιας Ισπανίας, είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη.

Ο ερευνητικός όμιλος γεροντολογίας Gerontology Research Group GRS επιβεβαίωσε ότι η Άνα είναι πλέον η μεγαλύτερη σε ηλικία Ευρωπαία μετά το θάνατο της Ιταλίδας Έμα Μοράνο που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 117 ετών.

Η Άνα δεν είναι μόνο η γηραιότερη Ευρωπαία, αλλά και ο τέταρτος γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο – όλοι τους γυναίκες. Η Άνα Βέλα ζει σε μια μονάδα φροντίδας στη Βαρκελώνη και έχει μια κόρη 89 ετών και έναν 65χρονο εγγονό.

Αν και η υγεία της είναι εύθραυστη, η κόρη της έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν υπάρχουν μυστικά για την μακροζωΐα της μητέράς της. «Της αρέσει ένα ποτήρι ημίγλυκο κρασί με το φαγητό της αλλά δεν πίνει τόσο. Της αρέσει να τρώει τα πάντα: κρέας, ψάρι, λαχανικά και ακολουθεί ένα συνηθισμένο τρόπο διατροφής», ανέφερε σε συνεντεύξη της στην εφημερίδα El Pais.

Το γεγονός ότι η Άνα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη δείχνει πώς έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής στην Ισπανία, μια χώρα που είναι γνωστή για τη μεσογειακή της διατροφή. Όταν γεννήθηκε η Άνα το 1901, το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στην Ισπανία ήταν 35,7 χρόνια. Ωστόσο, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε τώρα στα 83,2 χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση