HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο Καλλιμάρμαρο

Η χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο Καλλιμάρμαρο

Στην συναυλία «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόσκληση στην χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου να συμμετέχει στη παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, στις 19 Ιουνίου έλαβαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Στο ίδιο σημαντικό γεγονός θα μετάσχουν 1000 και πλέον χορωδίες από όλη την Ελλάδα, και όπως αναφέρει στο έγγραφο του ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, «θα είναι τεράστια η χαρά μας να είναι κοντά μας σε αυτό το μουσικά σπουδαίο και ιστορικό γεγονός της πατρίδος μας η χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας. Χατζηγεωργίου». Επίσης ο κ. Μπαρμπάτης ενημερώνει ότι η παράσταση-αφιέρωμα θα παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

xorodia-pe-hrakleioy

Η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα είναι παρούσα- θα εκπροσωπηθεί στο κορυφαίο γεγονός, η δε επιστολή πρόσκληση προς τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης την κοινοποιεί στην μαέστρο της χορωδίας της ΠΕ Ηρακλείου Λένα Χατζηγεωργίου.

Όπως επίσης αναφέρει στην επιστολή του ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ο ίδιος είχε αναλάβει την ενορχηστρωτική επεξεργασία για χορωδία και συμφωνική μαντολινάτα στο αφιέρωμα που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη». Η συναυλία ήταν επιθυμία του ίδιου του συνθέτη και τέλεσε υπό τον αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου.

Ωστόσο ήδη η χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου είχε συμμετάσχει-συνεργαστεί σε συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και που έγινε στο Ηράκλειο με τον συνθέτη Στέφανο Κορκολή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση