HomeΕΛΛΑΔΑΜελανσόν: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι 17 ώρες με Ευρωπαίους που με προσβάλλουν

Μελανσόν: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι 17 ώρες με Ευρωπαίους που με προσβάλλουν

Νεοκομμουνιστής υποψήφιος πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εχουν πει συχνά ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ο Μελανσόν της Ελλάδας». Αλλά στη Γαλλία ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος υπόσχεται ότι δεν πρόκειται να μπει σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, όπως έγινε με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

«Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, μιλώντας στον ιστότοπο της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien.

Ο κ. Μελανσόν απαντούσε στην κριτική που δέχεται σε σχέση με τη δέσμευσή του να αναδιαπραγματευθεί τις καταστατικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς πολλοί επισημαίνουν ότι, σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, ο ριζοσπάστης αριστερός πολιτικός θα έβρισκε απέναντί του τον «τοίχο» της Γερμανίας.

«Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ποτέ απέναντί τους μια Γαλλία η οποία να τους λέει όχι», απάντησε ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος πρόεδρος, του οποίου τα δημοσκοπικά ποσοστά έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δίνοντάς του (μικρές) ελπίδες για συμμετοχή στον β’ γύρο των εκλογών, στις 7 Μαΐου.

«Εγώ δεν μιλώ 17 ώρες με κάποιον που με προσβάλλει! Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία!», διακήρυξε ο κ. Μελανσόν, ο οποίος, παρά το ριζοσπαστικό αριστερό προφίλ του, έχει εισαγάγει στον λόγο του -το τελευταίο διάστημα- στοιχεία του ευρωσκεπτικιστικού, εθνοκυριαρχικού λόγου.

Ας σημειωθεί ότι ο Μελανσόν ήταν αρχικά φίλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά το δημοψήφισμα του 2015, στο οποίο το «Οχι» έγινε «Ναι», στράφηκε προς τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί σήμερα άριστες σχέσεις με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση