HomeΚΟΣΜΟΣΠιτέλα: O Ερντογάν έκλεισε κλείσει τις πόρτες στην ΕΕ με αυτό το δημοψήφισμα

Πιτέλα: O Ερντογάν έκλεισε κλείσει τις πόρτες στην ΕΕ με αυτό το δημοψήφισμα

«Οι ενταξιακές συνομιλίες πρέπει να ανασταλούν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις εκλογικές παρατυπίες και το άδικο εκλογικό περιβάλλον της Τουρκίας καταδίκασε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Gianni Pittella.

Παράλληλα απαίτησε τον τερματισμό των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας της ΕΕ, επειδή «με ένα τέτοιο σύνταγμα, η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ».

Ο Pittella χαρακτήρισε τη διαδικασία «άλλο σκληρό πλήγμα κατά της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» και «ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα μακριά από την Ευρώπη».

Ο Giannni Pittella είπε πως «ο Ερντογάν έχει κλείσει τις πόρτες του στην ΕΕ με αυτό το δημοψήφισμα» και ζήτησε «οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ θα πρέπει να ανασταλούν όταν η Τουρκία αποφασίσει να εφαρμόσει τις 18 συνταγματικές τροποποιήσεις».

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για «πολλές παρατυπίες σε όλη την Τουρκία» και τόνισε πως «οι παρατυπίες σκιάζουν το τελικό αποτέλεσμα Εμείς, ως εκ τούτου, προσβλέπουμε στην επίσημη αξιολόγηση από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) / Γραφείο. Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ODIHR) και τη Διεθνή Αποστολή Παρατηρητών», δήλωσε ο Pittella.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών εξακολουθούν να προσβλέπουν στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου ως ζωτικής σημασίας σημεία αναφοράς. Δυστυχώς, ο Ερντογάν στρέφει όλο και περισσότερο την Τουρκία σε ένα προσωποπαγές αυταρχικό καθεστώς. Η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου ενάντια στην αυταρχική εκτροπή πραγματοποιείται από τον Erdoğan. Παρ ‘όλα αυτά, ζητάμε όμως από το Συμβούλιο της ΕΕ να εξετάσει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αναστείλει τις ενταξιακές συνομιλίες της ΕΕ με την Τουρκία . Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια και να παραμείνει σιωπηλή – και η Ευρώπη δεν θα το κάνει», κατέληξε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση