HomeHL-HealthΗ ατμοσφαιρική ρύπανση θανάσιμη απειλή για την υγεία

Η ατμοσφαιρική ρύπανση θανάσιμη απειλή για την υγεία

Νέα μελέτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό εξίσου, όπως μία τραγωδία στην καθημερινότητά μας.

Όπως αποκάλυψε μια καινούργια μελέτη, η έκθεση σε διοξείδιο του αζώτου, που εκπέμπεται από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, μπορεί να έχει επίπτωση στην ευεξία του ανθρώπου, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που θα είχε και μία απόλυση, ένας χωρισμός ή ακόμα και ο θάνατος του/της συντρόφου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, υπάρχει σχέση μεταξύ της ικανοποίησης για τη ζωή ενός ατόμου και των επιπέδων της μόλυνσης, που προκαλεί προβλήματα στους πνεύμονες.

Οι υπεύθυνοι αυτής της μελέτης διέκριναν αυτή τη σχέση και πρότειναν τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του αζώτου, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτεθειμένοι σε αυτό, είναι σαφώς περισσότεροι από αυτούς, που βιώνουν, ένα χωρισμό ή μία απόλυση.

Πρωταθλητής στη συσσώρευση διοξειδίου του αζώτου, θεωρείται το Λονδίνο, με τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ευρώπη.

Στο στόχαστρο αυτής της μελέτης έχουν βρεθεί και τα αυτοκίνητα diesel, καθώς μετά και το σκάνδαλο που ξεκίνησε με την VW, αποδείχτηκε ότι εκπέμπουν έξι φορές περισσότερο διοξείδιο του αζώτου από ό,τι επιτρέπεται, βάσει εργαστηριακών ελέγχων.
ptotothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση