HomeHL-WorldΑνένδοτη η αντιπολίτευση- Θα προσφύγει στην Ευρώπη για ακύρωση του δημοψηφίσματος

Ανένδοτη η αντιπολίτευση- Θα προσφύγει στην Ευρώπη για ακύρωση του δημοψηφίσματος

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανένδοτο φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο αμφισβητεί τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος, καταγγέλλοντας την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής να θεωρήσουν έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν είχαν επίσημη σφραγίδα.

Συγκεκριμένα, ο πολιτικός του CHP, Bülent Tezcan προανήγγειλε πως το κόμμα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ακύρωση του δημοψηφίσματος αν χρειαστεί.

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Επισκιάστηκε η απόφαση του έθνους

Ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε πως οι αρχές «κατέστησαν θέμα δημόσιας αντιπαράθεσης τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος» και «επεσκίασαν την απόφαση του έθνους».

«Δεν μπορεί κάποιος να αλλάζει τους κανόνες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού· βάσει του νόμου, ψηφοδέλτια που δεν έχουν σφραγίδες δεν μπορούν να θεωρηθούν έγκυρα. Σεβόμαστε τη λαϊκή ψήφο, αλλά η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής την επισκιάζει. Κάθε κρατικός φορέας οφείλει να συμμορφώνεται προς τον νόμο. Η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής κατέστησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αμφισβητούμενο», είπε στους δημοσιογράφους.

Ακόμη, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε πως σύμφωνα με την καταμέτρηση του κόμματός του, το ποσοστό των ψήφων υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος ξεπέρασε το 50%.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση