HomeHL-9“Mάχη” της αστυνομίας για τις κροτίδες τις ημέρες του Πάσχα

“Mάχη” της αστυνομίας για τις κροτίδες τις ημέρες του Πάσχα

Συνεχείς έλεγχοι σε όλα τα πιθανά σημεία πώλησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυστηρούς ελέγχους διενεργούν καθ’όλη τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα οι αστυνομικές υπηρεσίες ολόκληρης της Κρήτης σε χώρους αποθήκευσης και πώλησης πυροτεχνημάτων, κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην περιφέρεια.

Κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες των ειδών αυτών κατάσχονται από την αστυνομία, αφού μικροί και μεγάλοι επιδίδονται στο έθιμο αυτό, με δυσάρεστες πολλές φορές για τους ίδιους, συνέπειες.

Κροτίδες, βεγγαλικά, φωτοβολίδες χρησιμοποιούνται από αρκετούς και ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά τις ημέρες του Πάσχα, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους, αφού κάθε χρόνο αρκετοί είναι οι τραυματισμοί από την καύση πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύονται η εισαγωγή, κατασκευή, εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων, καθώς και συσκευών εκτόξευσης τους.

Τα είδη αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο από τους κατόχους πλωτών μέσων, κυνηγούς και ορειβάτες, που είναι εφοδιασμένοι με ειδική άδεια εκεί που επιβάλλεται η χρήση τους και όχι κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα.

Συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στους πλανόδιους μικροπωλητές και σε όλους τους άλλους χώρους, όπου πωλούνται αυτά, ενώ οι παραβάτες συλλαμβάνονται και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Μέχρι τώρα έχουν κατασχεθεί χιλιάδες κροτίδες και πυροτεχνήματα, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση