HomeΚΟΣΜΟΣΝέα επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά του Τραμπ στο Μπέρκλεϊ

Νέα επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά του Τραμπ στο Μπέρκλεϊ

11 τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε οπαδούς και επικριτές του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, με την αστυνομία να προχωρά σε τουλάχιστον 20 συλλήψεις.

Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες, ενώ επτά εξ αυτών χρειάστηκε τελικά να διακομιστούν σε νοσοκομεία της περιοχής, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία.

Στους συλληφθέντες οι αστυνομικοί βρήκαν πέτρες, βεγγαλικά, διάφορα αιχμηρά αντικείμενα, ακόμα και σπρέι πιπεριού. Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ένα ρόπαλο, μαχαίρια, μία χειρολαβή τσεκουριού και ένα αλουμινένιο κουτάκι που ήταν γεμάτο με μπετόν.

Οι οδομαχίες ξέσπασαν αφότου οι δύο ομάδες διοργάνωσαν αντίπαλες πορείες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι οπαδοί του Τραμπ προγραμμάτισαν μία «πατριωτική» συγκέντρωση και η αντίπαλη πλευρά σχεδίασε αντιδιαδήλωση.

Οι δρόμοι γύρω από τα πάρκο «Μάρτιν Λούθερ Κινγκ», που ήταν το επίκεντρο των επεισοδίων, γέμισαν με κάδους απορριμμάτων τους οποίους οι διαδηλωτές έσπρωξαν στα οδοστρώματα.

Η Αστυνομία έκανε εκτενή χρήση σπρέι πιπεριού για να χωρίσει τα δύο πλήθη και να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που τα δύο «στρατόπεδα» διαδηλωτών συγκρούστηκαν στο Μπέρκλεϊ τους τελευταίους μήνες.

Πριν τα επεισόδια στην Καλιφόρνια, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ ζητώντας από τον Τραμπ να δημοσιεύσει τις φορολογικές του δηλώσεις.

Κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Τραμπ «έσπασε» διακομματική παράδοση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 και αρνήθηκε να δημοσιεύσει τις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας ότι ελέγχονται από την Εφορία. Οι εφοριακές Αρχές πάντως έχουν αποσαφηνίσει ότι ο έλεγχος δεν εμποδίζει τη δημοσίευση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Εφορία δεν ελέγχει ακόμα τις δηλώσεις για το 2016, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν έως μεθαύριο, 18 Απριλίου.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε λίγο πριν την προθεσμία της 18ης Απριλίου για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2016 στις ΗΠΑ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση