HomeHL-WorldΤουλάχιστον 35 επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης

Τουλάχιστον 35 επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης

Τις επιχειρήσεις συντόνισαν οι ιταλικές αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 35 επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα για τη διάσωση περίπου 3.000 προσφύγων και μεταναστών στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το ιταλικό λιμενικό σώμα και μη κυβερνητικές οργανώσεις σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τις επιχειρήσεις συντόνισαν οι ιταλικές αρχές, ενώ οι 15 εξ αυτών παραμένουν σε εξέλιξη το βράδυ του Σαββάτου, διευκρίνισε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με μια ΜΚΟ που συμμετείχε στις επιχειρήσεις, τη Jugend Rettet, τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι περισυλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τις προσφυγικές ροές να έχουν αυξηθεί λόγω της καλοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή.

Ο αριθμός των νεκρών ή των ανθρώπων τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στη Μεσόγειο, έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Λιβύη, έχει ανέλθει σε 666 από τις αρχές του έτους έναντι 5.000 και πλέον το 2016, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση