Ο Απρίλης επεφύλαξε για την Κρήτη μία από τις ομορφότερες και ζεστότερες ημέρες του για την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Οι καμπάνες ήχησαν λίγο μετά τις 22:00 καλώντας τους πιστούς στους ναούς για το άκουσμα του ελπιδοφόρου και πανανθρώπινου μηνύματος της Ανάστασης. Τα πλήθη σε κάθε γωνιά του νησιού συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν από τα χείλη των ιερέων το «Χριστός Ανέστη» προσδοκώντας την προσωπική αλλά και τη συλλογική ανάσταση της ελπίδας.

Η κρητική παράδοση γιορτάζει με λαμπρότητα και πληθώρα εθίμων το κορυφαίο γεγονός της Ορθοδοξίας και της χριστιανοσύνης.

Σε πολλές εκκλησίες του νησιού στο άγγελμα της Ανάστασης το ομοίωμα του Ιούδα θα παραδοθεί στις φλόγες της «φουνάρας» και όλοι θα ανταλλάξουν το φιλί της αγάπης με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η νύχτα θα λάμψει με βεγγαλικά και οι φλόγες της αναστάσιμης λαμπάδας θα τρεμοπαίζουν  στον δρόμο για την επιστροφή στο σπίτι με το στρωμένο αναστάσιμο τραπέζι. Το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών συγκεντρώνει τα μέλη των οικογενειών που ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Πάσχα.

Από όλους εμάς στο cretapost «Καλή Ανάσταση» και η ελπίδα να ανατείλει στις καρδιές σας…

Διαφήμιση
Διαφήμιση