HomeHL-WorldΜακελειό στη Συρία: Ισχυρή έκρηξη έπληξε λεωφορεία με αμάχους

Μακελειό στη Συρία: Ισχυρή έκρηξη έπληξε λεωφορεία με αμάχους

Δεκάδες οι νεκροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες  είναι οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που έγινε κοντά σε κομβόι λεωφορείων τα οποία περίμεναν για να εισέλθουν στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την είδηση της έκρηξης μεταδίδουν τόσο ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση, όσο και ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους αντάρτες της αντιπολίτευσης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συριακή κρατική τηλεόραση κάνει λόγο για 70 νεκρούς και δεκάδες ακόμα τραυματίες.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπίου, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών. Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.

Το παρατηρητήριο ανακοίνωσε  ότι πρόκειται για έκρηξη που προκλήθηκε από βόμβα.

Σύμφωνα με ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση, η αιματηρή έκρηξη που έπληξε κομβόι λεωφορείων που περίμεναν να εισέλθουν στο Χαλέπι, έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Τα λεωφορεία μετέφεραν σιίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους και υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής κατοίκων με τους αντάρτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida.gr, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση