HomeΚΟΣΜΟΣΟ Φρανσουά Φιγιόν έδιωξε από ομιλία του άτομα που δεν χειροκροτούσαν

Ο Φρανσουά Φιγιόν έδιωξε από ομιλία του άτομα που δεν χειροκροτούσαν

Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρία άτομα εκδιώχθηκαν από την προεκλογική ομιλία του Φρανσουά Φιγιόν, στο στάδιο Zénith της Τουλούζης, γιατί δεν ήταν αρκετά εκδηλωτικά όσο μιλούσε ο υποψήφιος πρόεδρος.

Τα τρία άτομα είχαν πάει στην ομιλία του Φιγιόν «για να πάρουν μια ιδέα». Αλλά τελικά εκδιώχθηκαν από την αίθουσα μετά από μερικά λεπτά, όπως αναφέρει το τοπικό κανάλι France 3 Occitanie. Ο λόγος; «Δεν χειροκροτούσαν αρκετά», όπως δήλωσαν άτομα από την προσωπική ασφάλεια του υποψηφίου προέδρου.

Πριν τους διώξουν από την αίθουσα, ωστόσο, οι σωματοφύλακες ρώτησαν τα τρία άτομα αν είχαν εγγραφεί στο κόμμα και αν είχαν κάρτα μέλους. «Επρόκειτο για τρεις πολίτες που είχαν την περιέργεια να ακούσουν τον υποψήφιο της Δεξιάς, ελεύθεροι επαγγελματίες στην Τουλούζη. Πήγαν απλώς για να δουν και να ακούσουν», αναφέρει ο δημοσιογράφος Laurent Dubois στο σάιτ του τοπικού καναλιού.

Το περιβάλλον του Φιγιόν αναγνώρισε ότι πράγματι έβγαλε από την αίθουσα τα τρία άτομα αλλά για λόγους …ασφαλείας. «Τα τρία άτομα βρίσκονταν σε ένα σημείο επικίνδυνο για την ασφάλεια του υποψηφίου. Και είχαν πράγματι μια αδιάφορη στάση που τους καθιστούσε ύποπτους», δήλωσε άνθρωπος από το περιβάλλον του Φιγιόν.

Ας σημειωθεί ότι ο Φιγιόν έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις με αυγά, αλεύρι και άλλα αντικείμενα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ πολλές διαδηλώσεις με κατσαρόλες έχουν ξεσπάσει όπου εμφανίζεται.

Τα γαλλικά ΜΜΕ σημειώνουν, επίσης, ότι οι προεκλογικές ομιλίες του Φιγιόν σκηνοθετούνται ώστε να υπάρχει άφθονο χειροκρότημα, να μην πλησιάζουν τον υποψήφιο άτομα ύποπτα να του επιτεθούν, ενώ μπαίνουν κουρτίνες στις αίθουσες που μιλάει για να μη φαίνονται τα άδεια καθίσματα.

fillontweet

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση