HomeHL-9Ηράκλειο: Η πόλη με την ακριβότερη βενζίνη – Δείτε τα επίσημα στοιχεία

Ηράκλειο: Η πόλη με την ακριβότερη βενζίνη – Δείτε τα επίσημα στοιχεία

Πασχαλινή έξοδο με… φωτιά στα καύσιμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καμία… Ανάσταση δεν θα δουν οι οδηγοί που αναμένεται να κάνουν τις εκδρομές τους στο νομό Ηρακλείου αλλά και την Κρήτη γενικότερα καθώς η βενζίνη βρίσκεται σε άκρως υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, η βενζίνη στο κέντρο του Ηρακλείου αγγίζει τα 1,80 ευρώ το λίτρο γεγονός που δημιουργεί πονοκέφαλο στους εκδρομείς.

benzinh-timh

Το cretapost επικοινώνησε για το θέμα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του νομού Ηρακλείου, Λυκούργο Σαμόλη ο οποίος και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι τιμές της βενζίνης.

«Δύο είναι τα κριτήρια με τα οποία διαμορφώνονται οι τιμές της βενζίνης. Αρχικά έχουμε τα μεταφορικά τα οποία και ανεβάζουν το κόστος για το Ηράκλειο αλλά και την τιμολογιακή πολιτική που έχει η κάθε εταιρία», επεσήμανε ο κ. Σαμόλης ενώ την ίδια ώρα τόνισε: «Εφιστώ την προσοχή στους οδηγούς να κοιτάνε πρώτα τον πίνακα με τον μέσο όρο της τιμής βενζίνης που κάθε μέρα υπάρχει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ύστερα να διαλέγει ένα πρατήριο το οποίο να μην έχει ούτε την πιο φτηνή αλλά ούτε την πιο ακριβή βενζίνη».

Το ακριβότερο πρατήριο βενζίνης στο κέντρο της πόλης

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ένα συγκεκριμένο πρατήριο βενζίνης που βρίσκεται στην αρχή της λεωφόρου Νικολάου Πλαστήρα – κοντά σε αρχαιολογικό χώρο – έχει πάντα την ακριβότερη βενζίνη.

Αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός του cretapost

bezinh-timh1 benzinh-timh1

Μάλιστα, το συγκεκριμένο βενζινάδικο φαίνεται να έχει το μονοπώλιο καθώς δεν υπάρχει άλλο πρατήριο στην περιοχή γεγονός που σημαίνει πως αν ένας τουρίστας επισκεπτόταν με την οικογένειά του οδικώς τον αρχαιολογικό χώρο θα έπρεπε να βάλει βενζίνη από εκεί.

kaysima-hrakleio

Για την πολιτική που ακολουθεί το συγκεκριμένο πρατήριο βενζίνης είναι ενήμερος ο πρόεδρος πρατηριούχων υγρών καυσίμων του νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του στο cretapost ότι εξαιτίας ότι ισχύουν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς δεν υπάρχουν κυρώσεις για κάποιον που έχει επιλέξει να έχει ακριβά την βενζίνη.

Έως και 20 λεπτά διαφορά στη βενζίνη ανάμεσα στα πρατήρια

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκαλούνται από το γεγονός ότι αν κάνει κάποιος βόλτα στα πρατήρια βενζίνης που βρίσκονται στην πόλη του Ηρακλείου θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις τιμές καυσίμων.

Από μία έρευνα που πραγματοποίησε το cretapost, συγκρίνοντας και τα δεδομένα του αρμόδιου υπουργείου, διαπιστώνεται πως υπάρχει διαφορά στην τιμή των καυσίμων έως και 20 λεπτά!

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

kaysima-ypoyrgeio

Διαφήμιση
Διαφήμιση