HomeHL-World36 τζιχαντιστές νεκροί από την «μητέρα όλων των βομβών»

36 τζιχαντιστές νεκροί από την «μητέρα όλων των βομβών»

Ο πρώτος απολογισμός της χθεσινής επίθεσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη μητέρα όλων των βομβών, MOAB – (mother of all bombs), έριξαν στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν οι ΗΠΑ έχοντας ως στόχο τις σήραγγες και τα σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν.

Τουλάχιστον 36 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από τη ρίψη της ισχυρότερης μη πυρηνικής βόμβας που διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το CNN, επικαλούμενα το αφγανικό υπουργείο Άμυνας.

Η βόμβα GBU-43B, γνωστή ως «μητέρα όλων των βομβών», χρησιμοποιήθηκε στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ, όπου βρίσκονται σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το ISIS ως καταφύγια σε περίπτωση συμβατικών επιθέσεων.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για παράπλευρες απώλειες, σύμφωνα με το αφγανικό ΥΕΘΑ, το οποίο εκτιμά ακόμα ότι η έκρηξη κατέστρεψε δίκτυο τούνελ του ISIS και αποθέματα όπλων και πυρομαχικών.

Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι περίπου 600 έως 800 αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους επιχειρούν στο Αφγανιστάν, με τους περισσότερους να βρίσκονται στη Νανγκαρχάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση