Επί ποδός βρίσκονται από χθες οι άνδρες της Τροχαίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου σε ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού, προκειμένου οι εκδρομείς του Πάσχα να φτάσουν σώοι και ασφαλείς στους προορισμούς τους.

Συγκεκριμένα, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων έχουν τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένα μέτρα από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου και περιλαμβάνουν:

-Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής

-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων

-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων,

-Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ)

Επίσης συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Τι πρέπει να προσέξουν οι εκδρομείς

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής Νικόλαος Σπανουδάκης τονίζει ότι οι εκδρομείς πριν ξεκινήσουν με το αυτοκίνητό τους για το ταξίδι η πρώτη τους κίνηση που πρέπει να κάνουν είναι να ελέγξουν το όχημά τους.

«Να κάνουν τεχνικό έλεγχο. Ξεκινάμε ξεκούραστοι. Δεν καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού, γιατί στο δρόμο θα μας φέρει υπνηλία. Παράλληλα, μηδενική κατανάλωση αλκοόλ. Φοράμε τη ζώνη ασφαλείας. Τα παιδιά στο πίσω κάθισμα. Ανάλογα με το βάρος και το ύψος τους στα ειδικά καθίσματα. Δεν μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο. Απαγορεύεται η χρήση και η ενασχόλησή μας με το κινητό τηλέφωνο, που αποσπά την προσοχή μας. Επίσης, δεν παραβιάζουμε τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης. Η συγκεκριμένη λωρίδα είναι μόνο για οχήματα άμεσης επέμβασης, για περιπολικά, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα και οχήματα οδικής βοήθειας. Κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας υποχρεωτικά. Όταν δεν κρατάμε την κατάλληλη απόσταση ασφαλείας, με ένα απότομο φρενάρισμα γίνονται καραμπόλες. Δεν κάνουμε ελιγμούς. Το ζητούμενο για μας είναι να φθάσουμε στον τόπο προορισμού μας και να επιστρέψουμε με το καλό πάλι πίσω στο σπίτι μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση